vineri, 18 noiembrie 2011

TOCANITA DE PUI CU CIUPERCI

Ingrediente:
  •  carne de pui
  • 2 cepe 
  • ciuperci champignon
  • 2-3  catei de usturoi
  • 1 ardei rosu
  • 1-2 linguri faina sau amidon alimentar
  • lapte
  • patrunjel verde
  • sare
  • piper
  • un virf de cutit nucsoara macinata
  • 3-4 linguri ulei
Punem carnea de pui presarata cu sare si piper dupa gust intr-o tigaie cu ulei  la foc mic si o lasam sa se prajeasca pe toate partile.Intre timp curatam ciupercile de pielita,le trecem sub un jet de apa rece si le lasam la scurs intr-o strecuratoare.Ceapa si ardeiul le taiem marunt.Dupa ce carne de pui s-a rumenit pe ambele parti adaugam ceapa si o lasam la calit pina devine transparenta.Adaugam usturoiul taiat marunt,ardeiul si mai lasam sa se caleasca putin,dupa care adaugam ciupercile taiate dupa preferinta.Lasam totul pe foc pina scade zeama lasata de ciuperci,dupa care tragem compozitia intr-o parte a tigaii,iar in locul ramas gol(in ulei) punem faina si lasam putin pina se infierbinta  faina(atentie! nu lasati mai mult deoarece faina se rumeneste),dupa care punem laptele.Lasam pe foc mestecind continu pina compozitia se ingroasa putin.Adaugam nucsoara,sare si piper dupa gust,iar la final dupa ce am stins focul punem patrunjelul taiat marunt.Daca folositi amidon alimentar acesta se dizolva mai intii in lapte dupa care se toarna peste compozitia de ciuperci.Se serveste cu mamaliguta calda si muraturi.POFTA BUNA!





3 comentarii: