duminică, 14 martie 2010

SARMALE CU CIUPERCI


Pentru aceste minunate sarmale de post avem nevoie de:
  • 1 kg. ciuperci
  • 2 morcovi
  • 1/2 telina
  • 500 gr. ceapa
  • 1 lingurita de boia
  • sare
  • piper
  • 150 gr. orez
  • varza murata
  • 1 legatura marar verde
  • 1 legatura patrunjel verde
  • 2 linguri pasta de rosii
  • 150 ml. ulei
Curatam ciupercile,le spalam si le taiem marunt.Morcovul si telina le curatam si le dam pe razatoarea cu ochiuri mari.Spalam orezul si tocam verdeata.Frunzele de varza le curatam de cotoare si le spalam. Ceapa o curatam,o taiem marunt si o punem la calit in ulei pina devine sticloasa.Adaugam morcovul, telina,ciupercile si mai lasam pe foc pina scade zeama lasata de ciuperci.Cind s-a mai racit putin punem orezul,verdeata,sare,piper,boiasi pasta de rosii.Amestecam bine si infasuram sarmalele.Tocam niste varza murata din care asezam la fundul unei oale(in care urmeaza sa fiarba sarmalele) asezam sarmalele in oala si mai punem si deasupra niste varza tocata.Punem apa pina la nivelul sarmalelor si le punem la foc mare pina incep sa fiarba,iar dupa aceea le reducem focul la mic.Le lasam la foc mic pina sint fierte.POFTA BUNA!



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu