joi, 11 martie 2010

VARZA A LA CLUJ

Pentru aceasta reteta avem nevoie de:
  • 1 kg. carne tocata
  • 150-200 gr. orez
  • 3-4 cepe
  • sare
  • piper
  • boia
  • cimbru(uscat sau verde)
  • marar
  • 50 ml. ulei
  • 1 litru suc de rosii
  • varza murata
Se curata ceapa,se taie marunt si se caleste putin in ulei.Intr-un bol punem carnea,orezul spalat bine in mai multe ape,ceapa calita,piper sare.cimbru,boia,mara si se amesteca toate la un loc.Varza murata se taie fideluta si se pune intr-o oala cu apa pentru 15-20 minute (ca sa nu fie asa acra,deoarece punem si suc de rosii ).Strecuram varza de apa si o presam putin cu mina.Se ia un vas de lut sau tava si se pune la fund putin ulei,se pune jumatate din varza,peste se pune amestecul de carne,restul de varza si turnam sucul de rosii amestecat cu apa.Atita lichid trebuie sa fie pina la nivelul varzei.Punem deasupra niste feliute de slanina afumata.Eu am facut-o in oala de lut si a iesit asa de buna ca se topea in gura.Imi pare rau dar numai atit am putut sa mai fotografiez din ea.Se serveste cu smintina si ardei iute.POFTA BUNA!


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu