Ingrediente aluat:
- 500 gr. faina
- 2 linguri ulei
- drojdie cit o nuca
- 1/2 lingurita de sare
- 1 cana apa calduta
Din toate ingredientele framintam un aluat pe care il lasam la crescut 30 minute.
Ingrediente umplutura:
- 500 gr. brinza dulce
- 1 ou
- zahar dupa gust
- coaja de lamiie
- 1 plic zahar vanilat
Amestecam ingredientele de umplutura.Aluatul il impartim in doua.Pe masa unsa cu ulei intindem aluatul cit mai subtire,ungem foaia cu ulei,presaram zahar,punem jumatate din umplutura de brinza,rulam si punem in tava pe hirtie de copt unsa cu ulei.La fel procedam si cu cealalta,iar deasupra ungem cu ou batut si dam la cuptorul incins dinainte pina se rumeneste frumos.POFTA BUNA!
Dar cum ai rulat foaia? O foaie ai rulat-o intreaga pe lungime sau ? Din imagini observ ca ti-au iesit 4 rulade.
RăspundețiȘtergereAs vrea sa stiu cum ai rulat fiecare foaie in parte.Din imagini inteleg ca au iesit 4 rulade.Rulezi o foaie pe de-a-ntregul ,pe lungime ?
RăspundețiȘtergereCorina draga din aluatul de mai sus se imparte in doua si iti ies 2 rulade.Eu am facut portie dubla de aceea am in poza 4 rulade.Aluatul dupa ce l-am impartit se ia o bucata si se intinde cu sucitoarea in asa fel incit o latura a aluatului sa fie cit lungimea tavii in care se va coace rulada.Rularea se face cu mina si se incepe din latura care are lungimea tavii.Imi cer scuze pentru intirzierea raspunsului,dar am avut timpul foarte ocupat si nu am mai intrat pe net.Iti doresc o saptamina frumoasa!
Ștergere