Ingrediente:
- 1 kg. faina
- 500 gr. margarina
- 375 gr. smintina
- 100 gr. lapte
- 2 oua
- 2 lingurite de sare
- 50 gr. drojdie
- 1 lingura de zahar
- 1 capatina de varza verde
- ulei
- sare
- piper
- susan
Facem o maia din drojdie,laptele caldut si zaharul.Faina se amesteca bine cu margarina,se adauga maiaua,smintina, 1 ou, 1 lingurita de sarea si se framinta un aluat pe care il lasam la dospit pina isi dubleaza volumul.
Varza o taiem fideluta,o frecam putin cu 1 lingurita de sare si o punem la calit in 3-4 linguri de ulei.Cind este gata punem piper proaspat macinat dupa gust si o lasam la racit.
Dupa ce aluatul a crescut il intindem intr-o foaie groasa de 1 cm. punem varza racita peste si il impaturam ca la haios,dupa care imediat il intindem iarasi intr-o foaie groasa de 3-4 cm. Decupam din aluat cu paharul sau o forma rotunda pogacile ,le punem in tava pe hirtie de copt,le ungem cu ou batut ,presaram putin susan deasupra si le dam la cuptorul incins dinainte pina incep sa se rumeneasca.POFTA BUNA!
Na asa ceva inca nu am mancat! Cu siguranta sunt tare buni! Pup!
RăspundețiȘtergereCe pacat ca nu ma pot abona la blogul tau ... :(
RăspundețiȘtergereGrozava reteta , as incerca-o si cu varza murata , ce zici ?