INGREDIENTE:Se unge o tava de chec cu unt si se pun cele doua linguri de dulce de leche.
- 2 linguri dulce de leche
- 200 gr. ciocolata
- 150 gr. unt
- 150 gr.zahar
- 3 oua
- 100 gr. faina
- 1 lingurita praf de copt
- un pic sare
Separat am topit ciocolata si untul (la microunde).
Ouale se bat cu zaharul si un praf de sare.
Se adauga peste ciocolata topita cu untul,
si se pune faina amestecata cu praful de copt.
Se pune compozitia in tava peste dulcele de leche.
Deoarece aluatul cu ciocolata mi s-a parut cam mult pentru o tava de chec , am pus in doua tavi (una normala si una mica ).
Crema normala este din:600 ml. lapte , 40 gr.zahar , 4 oua , 1 esenta vanilie.Eu facind in doua tavi cum am spus si mai sus am facut-o din:900 ml. lapte , 150 gr. zahar (60 gr. zahar mi s-a parut prea putin trebuia sa pun mai mult ca altfel "tremuram") 6 oua , 1 esenta vanilie.Batem ouale cu zaharul,esenta si adaugam laptele.Punem in tava peste aluatul de ciocolata , acoperim cu folie de aluminiu si punem tava intr-o alta tava cu apa calduta la cuptor.Dupa 20 minute scoatem folia si lasam mai departe la copt.Se mai coace 35-40 minute.
Dupa ce le scoatem din cuptor le lasam la racit in tava (preferabil peste noapte )Se rastoarna si se orneaza dupa imaginatie.Se poate servi si cu frisca.POFTA BUNA!
yammi,,arata super bine!felicitari!
RăspundețiȘtergerePe aripi de primavara
RăspundețiȘtergere8 Martie lin coboara
Si in a lui privire
Va aduce mult noroc si fericire !Cu drag, Just me:)
Ce interesanta prajitura ta! Felicitari pentru ea, pentru blog si la multi ani de ziua noastra!
RăspundețiȘtergerefoarte fain arata prajiturica ta.felicitari
RăspundețiȘtergerebuna. si pe mine ma cheama tot lili, si am aceeasi pasiune , gatitul. este grozava prajitura ta, dar spune-mi si mie ce este acela dulce de leche?
RăspundețiȘtergerebuna Ana,multumesc frumos pentru"apreciere"si vizita.te pup
RăspundețiȘtergereJust me iti multumesc frumos pentru aceasta minunata poezie de ziua femeilor.te pup
RăspundețiȘtergereDoamna Elena,va multumesc din suflet pentru aprecierea dumneavoastra si sa stiti ca intradevar este interesanta si buna aceasta prajitura.multumesc frumos pentru vizita si va mai astept.va pup
RăspundețiȘtergereSarah multumesc frumos de vizita.esti o dulce.o seara frumoasa
RăspundețiȘtergereLILI draga la dulce de leche i se mai spune si marmelada de lapte,iar daca cauti pe blogul meu la rubrica dulceturi vei gasi cum se prepara.prin blogosfera am vazut ca folosesc lapte condensat din acela la cutie(la noi nu este)asa ca eu am o varianta mai simpla.te pup si iti doresc o seara frumoasa
RăspundețiȘtergereDraga Lili, ma scuzi, cu intarziere iti intorc vizita.Asa cum ti-am spus sunt la inceput, si fac pasi mici si nesiguri.Ma tenteaza enorm prajitura asta imposibila, am facut ceva asemanator cu cocos.Incerc si varianta ta.O zi buna!
RăspundețiȘtergereSi eu sint la inceput,dar nu in ale gatitului ci cu blogul.Incearca prajitura si ai sa vezi ca nu este grea deloc.te pup
RăspundețiȘtergere