Este o tarta foarte buna cu un exterior crocant si interior moale de ciocolata si pere.Intr-un cuvint este delicioasa.Ingrediente aluat:
- 180 gr. faina
- 125 gr. unt
- 30 gr. fulgi de migdale tocati marunt
- 30 gr. zahar pudra
- 3-4 linguri de apa rece
- un praf de sare
Ingrediente umplutura:
- 5 pere coapte
- 180 gr. zahar brun
- 90 gr. unt
- 45 gr. faina
- 45 gr. cacao
- 1 ou
- esenta de vanilie
Din toate ingredientele facem un aluat,pe care il punem in folie alimentara si il dam la rece pentru citeva ore(ideal ar fi peste noapte).Lasam aluatul citeva minute la temperatura camerei inainte de al pune in forma ca sa putem lucra mai bine cu el.Intindem aluatul si il punem in forma de tarta,dupa care il intepam cu furculita si il punem inapoi la frigider pina pregatim compozitia.
Se curata perele de coaja,indepartam cotorul si semintele.Scoatem aluatul din frigider,presaram doua linguri de zahar brun,asezam perele si dam la cuptor pentru 15 minute la foc potrivit.
Intre timp intr-o cratita topim untul,adaugam cacaoa si mestecam foarte bine.Oul se bate cu zaharul si il punem peste compozitia de unt cu cacao.Adaugam esenta si faina si amestecam bine.Turnam compozitia peste perele din tava si mai lasam la cuptor pentru inca 35-40 minute.(Aicea depinde si de cuptor).Lasam in tava sa se raceasca dupa care o putem taia si servi.POFTA BUNA!
Reteta am luat-o de pe blogul Licutei.Multumesc frumos de reteta.Este foarte delicioasa.
Hmm , arata tare bine!! O primavara minunata!
RăspundețiȘtergereMinunata! Trebuie sa o incerc si eu, vine vremea perelor ;-)
RăspundețiȘtergere