marți, 13 martie 2012

PAPANASI FIERTI

 Pentru aceasta reteta avem nevoie de urmatoarele ingrediente:
  • 500 gr. brinza dulce de vaci
  • 2 oua
  • 6-7 linguri de gris
  • 2 pliculete de zahar vanilat
  • un praf de sare
  • 3-4 linguri de zahar (sau dupa gust)
Pentru tavalit :
  • 200-250 gr. pesmet
  • 50 gr. unt
Mai intii punem intr-o oala apa cu sare la fiert.
Intr-o tigaie punem untul si pesmetul la calit pina acesta devine auriu.
Brinza de vaci,zaharul ,grisul,zaharul vanilat,ouale si praful de sare se face o compozitie,care se lasa la rece jumatate de ora.Cu mina umeda se formeaza bile si se pun in apa cu sare numai cind aceasta clocoteste .Eu m-am folosit de lingura de inghetata.Lasam sa fiarba pina acestia se ridica la suprafata, dupa care ii scoatem cu o paleta cu gauri,ii lasam putin la scurs,iar dupa aceea ii tavalim prin pesmetul prajit.Ii putem servi ca atare presarati cu zahar amecat cu scortisoara,simpli cu smintina si zahar,cu smintina si dulceata sau cum va place.POFTA BUNA! 


 











3 comentarii:

  1. merci pentru reteta chiar cautam sa fac ceva pentru copii si din branza de vaci!!arata super!

    RăspundețiȘtergere
  2. minunatate poze, papanasii sunt una din felurile mele preferate, iar tie ti-au iesit perfect ! felicitari, Am sa retin reteta !

    RăspundețiȘtergere
  3. Chiar daca am respectat cantitatile, compozitia mi-a iesit mult mai lichida ... ceva sfaturi?

    RăspundețiȘtergere