BRIOSE CU MAUSSE DE CIOCOLATA
Ingrediente briose:
- 2 oua
- 1/2 cana ulei
- 1/2 cana lapte
- 1 cana zahar
- 2 cani faina
- 1 plic praf de copt
- un praf de sare
- esenta de vanilie
Se foloseste acelasi tip de cana la toate ingredientele.Totul decurge foarte repede si anume:
Se
sparg ouale intrergi intr-un castron, se adauga zaharul si se mixeaza
putin.Adaugam uleiul,laptele,vanilia si faina amestecata cu praful de
copt.Punem aluatul in formele de briose si dam la cuptor pentru 12-15 minute(pina devin aurii).
Pentru mausse de ciocolata:
- 150 ml. frisca lichida
- 150 gr. ciocolata
Se pune ciocolata si frisca intr-o craticioara pe foc si lasam pina se topeste ciocolata.Atentie! nu se fierbe.Lasam la racit, dupa care o punem citeva ore la frigider(ideal ar fi peste noapte).Se scoate de la frigider si se mixeaza bine pina obtinem o crema consistenta.Punem crema in pos si ornam briosele.
POFTA BUNA!
Uau...ce bine arata !!! Superbe ! Pup !
RăspundețiȘtergere