duminică, 4 martie 2012

BRIOSE CU MAUSSE DE CIOCOLATA



Ingrediente briose:
  • 2 oua
  • 1/2 cana ulei
  • 1/2 cana lapte
  • 1 cana zahar
  • 2 cani faina
  • 1 plic praf de copt
  • un praf de sare
  • esenta de vanilie
  Se foloseste acelasi tip de cana la toate ingredientele.Totul decurge foarte repede si anume:
Se sparg ouale intrergi intr-un castron, se adauga zaharul si se mixeaza putin.Adaugam uleiul,laptele,vanilia si faina amestecata cu praful de copt.Punem aluatul in formele de briose si dam la cuptor pentru 12-15 minute(pina devin aurii).


Pentru mausse de ciocolata:
  • 150 ml. frisca lichida
  • 150 gr. ciocolata
Se pune ciocolata si frisca intr-o craticioara pe foc si lasam pina se topeste ciocolata.Atentie! nu se fierbe.Lasam la racit, dupa care o punem citeva ore la frigider(ideal ar fi peste noapte).Se scoate de la frigider si se mixeaza bine pina obtinem o crema consistenta.Punem crema in pos si ornam briosele.
POFTA BUNA!






Un comentariu: