duminică, 14 martie 2010

PRAJITURA CU MERE,BUDINCA SI FRISCA

Este o prajitura care se preteaza si ca tort.Se ia o tava de prajitura, se unge cu 100 gr. unt si se tapeteaza cu 100-150 gr. zahar.Peste zaharul din tava asezam mere (jumatati,rase,felii,sferturi...)cum dorim si dam tava pentru 10-15 minute la cuptor.
Intre timp facem un blat din:7 albuse se bat bine cu mixerul si un praf de sare,punem 7 linguri de zahar si batem in continuare,adaugam si cele 7 galbenuse,2 linguri ulei.Amestecam 7 linguri de faina cu 1 lingurita de praf de copt si le punem peste compozitia de oua.
Scoatem tava din cuptor , presaram putina scortisoara peste mere si turnam mai bine de jumatate din aluat.Restul de aluat il amestecam cu 1 lingura de cacao si il punem peste aluatul alb (ca la chec).Dam tava din nou la cuptor si lasam pina se coace.Dupa ce s-a copt lasam prajitura sa se raceasca un putin in tava, dupa care o rasturnam.
Facem 2 budinci de vanilie dupa instructiunile de pe plic si le turnam fierbinti peste stratul de mere.
Dupa ce s-a racit complet ,peste budinca punem 250 ml. frisca batuta.
POFTA BUNA!



2 comentarii:

  1. Lol, pai daca are mere, budinca si frisca, ma teleportez acum la tine-n bucatarie..Eu aduc cafeluta sau ceiutul, ce doresti tu..hihi..
    O seara faina!

    RăspundețiȘtergere
  2. Te astept cu mare drag la o portie"generoasa"din aceasta prajitura.este intradevar foarte buna.
    seara mai degraba prefer un ceai....hi,hi.
    iti doresc o seara placuta!

    RăspundețiȘtergere