CHEC DE POST
Ingrediente:
- 1 cana de zahar
- 1 cana de apa
- 1/2 cana ulei
- 2 cani faina
- 1 esenta de vanilie
- 1 praf de copt
- un praf de sare
In plus mai avem nevoie de:
- 3 linguri nuca de cocos
- 2 linguri de dulceata
- 1 lingura buna de cacao
Intr-un bol se pune zaharul,apa uleiul si esenta de vanilie.Se amesteca cu mixerul pina se topeste zaharul,dupa care se pune faina cernuta amestecata cu praful de copt si praful de sare.Compozitia obtinuta se imparte in doua.Intr-o parte punem dulceata cu cacaua,iar in cealalta parte punem nuca de cocos.Punem compozitia in tava de chec tapetata cu hirtie de copt si dam la cuptor pina devine auriu.Facem testul cu scobitoarea.POFTA BUNA!
Sursa: Miha.
Foarte fain si pufos ti-a iesit! :* :*
RăspundețiȘtergereMultumesc Miha de apreciere,dar sa sti ca este foarte bun si la gust.
RăspundețiȘtergereacum am terminat checul, eu am folosit dulceata de nuci verzi in partea cu cacao, iar in cealalta am pus cocos......un deliciu
RăspundețiȘtergere...foarte delicios
RăspundețiȘtergereAcum il fac. Nu am pus dulceata si doar cacao si nuca de cocos. Mmm...de abia astept sa vad ce iese. Cristina
RăspundețiȘtergereSi din aceasta compozitie ies doua checuri sau doar unul?
RăspundețiȘtergereDin aceasta compozitie iese doar un singur chec.Scuze de intirzierea raspunsului.
Ștergerearata foarte bine...maine vreau sa-l fac si eu. in poza pare sa fie tava mai mare decat cea obisnuita de chec, pare mai mult de cozonac pentru ca a iesit foarte mare. este doar din cauza pozei?
ȘtergereMi -a iesit umed si sfaramicios cu toate ca a trecut testul scobitorii
RăspundețiȘtergereeste vreo problema daca nu punem gem ??
RăspundețiȘtergere