marți, 2 martie 2010

ECLERE

Pentru coji avem nevoie:
  • 450 ml. apa
  • 300 gr. faina
  • 110 ml. ulei
  • 8 oua mari
  • 1 lingurita zahar
  • 1/2 lingurita sare
Apa, uleiul, zaharul si sarea se pun intr-o oala pe foc.Cind clocoteste se adauga faina,se trage de pe foc si se amesteca pina la omogenizare.Se mai pune putin pe foc(amestecind continuu) pina se face o pojghita pe fundul oalei.Se lasa la racit, iar cind a ajuns la temperatura camerei se adauga ouale unul cite unul.ATENTIE! se pune un ou se amesteca cu lingura de lemn pina se inglobeaza si dupa aceea se pune urmatorul,si tot asa pina terminam ouale.

Se pun in tava pe hirtie de copt cu spritul sau cu lingurita (cum am facut eu) si se dau la cuptorul (incalzit dinainte) ,unde se tin pina se rosesc.Crema am facut-o din 2 budinci vanilie preparata dupa instructiunile de pe plic,dar se pot umple cu ce doriti: frisca, budinca de ciocolata.....POFTA BUNA!






3 comentarii:

  1. Mmm...ce pofta mi-ai facut de eclere!
    Si ce bine ti-au iesit!!!
    Felicitari!

    RăspundețiȘtergere
  2. Foarte frumoase! Si ce mod de prezentare!

    RăspundețiȘtergere
  3. Vai ce-mi faci! Parca le simt deja gustul!

    RăspundețiȘtergere