Pentru aceasta reteta avem nevoie de carne de pui de care avem:
- pulpe,spate,aripi...
- 3-4 cepe potrivite
- 4-5 catei de usturoi
- 1 ardei gras rosu
- boia
- piper
- sare
Inainte de a ne apuca de treaba punem intr-o oala apa cu sare la fiert pentru galuste.Se spala carnea de pui si se pune la prajit in foarte putin ulei.Eu am pus-o in tigaia wook fara nici un pic de ulei.Se prajeste pe ambele parti si se scoate pe o farfurie.Intre timp se curata ceapa si usturoiul se taie marunt si se pun in tigaiea unde am prajit carnea de pui.Adaugam si ardeiul taiat marunt si calim putin.Se adauga boia de ardei dulce,carnea si apa cit sa acopere carnea.Lasam sa fiarba,iar intre timp facem galustele di urmatoarea compozitie:
5 oua se bat bine cu furculita,se pun 2 linguri de gris si faina alba cit cuprinde pentru a ne iesi un aluat de consistenta unei smintini mai groase.Cind apa din oala fierbe,reducem focul si punem galustele cu lingura in oala sa fiarba.Dupa ce au fiert le strecuram de apa si le punem peste carnea de pui.Mai lasam 5-10 minute pe foc ca sa se intrepatrunda aromele.Intre timp desfacem 1 lingura de faina cu putina apa si turnam peste tocanita.Potrivim gustul de sare,piper si mai lasam sa dea un clocot doua.Deasupra se presare patrunjel verde tocat.POFTA BUNA!
luni, 29 martie 2010
PAPRICAS DE PUI CU GALUSTE
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Dumnezeu sa va binecuvanteze si sa va apere de toate relele stiute si nestiute.
RăspundețiȘtergereSa aveti parte de sanatate si de mult bine.
Paste feriict!
Lumina in suflet si in viata!
RăspundețiȘtergerePraznic cu sanatate si bucurie, a;aturi de cei dragi!
Hristos a Inviat !
Hristos a Inviat!!!
RăspundețiȘtergereSa ai parte de un Paste Binecuvantat!!!
Draga Lili, iti doresc si tie Paste Fericit!
RăspundețiȘtergerePaste fericit tie si familiei! Multa sanatate si numai bine.
RăspundețiȘtergere