O reteta foarte simpla si rapida.
Blat:
- 4 oua
- 4 linguri de zahar
- 4 linguri faina
- 1 plic zahar vanilat
- 2 linguri ulei
- un praf de sare
- 1 lingurita praf de copt
Se separa ouale.Albusurile le batem spuma tare cu un praf de sare, zaharul si zaharul vanilat.Adaugam galbenusurile,uleiul si la urma faina amestecata cu praful de copt.Cind punem faina nu mai batem cu mixerul ci amestecam cu lingura de lemn de jos in sus.Punem aluatul intr-o forma de tarta unsa cu ulei si tapetata cu faina.Dam la cuptorul incalzit in prealabil pina devine aurie deasupra.
Perfetta per questo periodo.
RăspundețiȘtergereciao
Frumoasa si plina cu de toate, super...
RăspundețiȘtergereCe bine arata...
RăspundețiȘtergereEu sunt mare amatoare de tarte si mi-ai facut acum o pofta...
RăspundețiȘtergerearata super super bine:)
RăspundețiȘtergeream facut-o si eu azi . e super buna. Blatul poate fi folosit si pentru chec iese super pufos .
RăspundețiȘtergeream urmat intocmai reteta si mi-a iesit blatul sarat, foarte sarata si nu nu am pus sare in loc de zahar
RăspundețiȘtergereRoxana draga,sigur ai citit bine reteta la ingrediente?Nu stiu de ce zici ca ti-a iesit blatul sarat pentru ca reteta nu are decit "un praf de sare",ceea ce inseamna foarte putin(un virf de cutit).Eu la toate dulciurile pun "un praf de sare" si nu mi-au iesit sarate niciodata.Imi pare foarte rau pentru tarta ta.Te pup si iti doresc o saptamina frumoasa!
ȘtergereChiar un varf de cutit de sare am pus. acum ma gandesc sa nu fie de la gelatina..nu stiu, ca blatul in rest e pufos si a crescut.
RăspundețiȘtergereSe însiropează blatul, sau merge fără?
RăspundețiȘtergere