marți, 15 mai 2012

LAPTE CONDENSAT



Ingrediente:
  • 375 gr.zahar tos
  • 1 lingura de amidon alimentar
  • 500 ml. lapte gras
  • 50 gr. unt
  • 1 esenta de vanilie
Se pun toate ingredientele intr-o cratita mai mare deoarece in timpul fierberii se umfla,se amesteca bine si se pune sa fiarba la foc mic.Din momentul in care incepe sa fiarba dam focul o idee mai mare si mai lasam la fiert exact 10 MINUTE amestecind tot timpul in el.Dupa cele 10 minute de fiert dam cratita la o parte si lasam laracit.Cind s-a racit il punem in borcan si il pastram la frigider.
 Reteta am gasit-o pe net(pe mai multe bloguri) unde se specifica ca trebuie zahar pudra din comert.Eu am facut-o cu zahar tos si a iesit la fel ca cel facut cu zahar pudra.POFTA BUNA!




4 comentarii:

  1. oare se poate face si cu fructoza in loc de zahar? ce crezi? mercic

    RăspundețiȘtergere
  2. Nu stiu daca mai este cineva caruia nu-i place laptele condensat,,,,dar mie cu siguranta nu-mi place,desi arata foarte bine si se poate aroma cu diverse gusturi,,,,,,cred ca am eu un moft,,,,pup si multumesc ca nu m-ai uitat.

    RăspundețiȘtergere
  3. Ana draga se poate face si cu fructoza,dar atunci reducem cantitatea(ex.in loc de 100 gr. zahar vom folosi 50-60 gr. fructoza).Eu nu am fructoza in casa,dar am sa-ti dau reteta micsorata de 4 ori(pentru o cantitate mai mica).Incearca te rog si vezi cum iasa:-125 ml. lapte,50 gr. fructoza,1 lingurita rasa de amidon alimentar,citiva stropi de esenta vanilie.Se procedeaza ca in reteta.

    Mirela draga abia asteptam sa vad un semn de viata pe blogul tau,deoarece imi place foarte mult.Iar in privinta"moftului"nu toti avem aceleasi gusturi.

    RăspundețiȘtergere