Aceasta reteta am preluat-o de la LAURA ,care are niste retete minunate.Multumim Laura draga pentru retetele minunate pe care ni le oferi.
Ingrediente:
Aluat:
- 400 gr. faina
- 1 margarina(250 gr.)
- 150 gr. zahar
- 1 galbenus
- 2 linguri cacao
- 1 plic praf de copt
- un praf de sare
Crema:
- 750 gr. brinza de vaci( sa nu fie apoasa)
- 3 oua
- 250 gr. zahar
- 3 plicuri zahar vanilat
Mod de preparare:
Faina,cacaoa si praful de copt se amesteca la un loc dupa care se cern prin sita.Se adauga margarina,zaharul,galbenusul,un praf de sare si se amesteca pina obtinem o coca care se imparte in doua si se pune pentru 10-12 minute la congelator.Intre timp facem crema de brinza.Albusele se bat spuma,se adauga zaharul,zaharul vanilat si la urma punem brinza amestecind usor.
Punem hirtie de copt intr-o tava,dupa care dam pe razatoarea cu ochiuri mari o bila de aluat(nu il apasati,numai sa aveti grija sa fie un strat cit mai uniform pe tot fundul tavii),se presara cu putin gris ,se pune crema de brinza, dupa care mai presaram inca putin gris peste ,dupa care radem cel de-al doilea bulgare de aluat.
Se coace 35-40 minute la foc potrivit.
Dupa ce se raceste prajitura se pudreaza cu zahar pudra(cui ii place....eu am lasat-o simpla)
Usor de facut si foarte gustoasa.
POFTA BUNA!
Foarte bine arata si tare buna!
RăspundețiȘtergereCe bine arata ,vecina ,prajitura vreau si eu ,fac doar citeva minute pana la tine.
RăspundețiȘtergereMultumesc Adela draga.Te pup.
RăspundețiȘtergereMirela draga te astept cu mare drag.O zi buna va doresc!Pup.