sâmbătă, 17 aprilie 2010

POGACELE CU JUMERI


Demult nu am mai facut aceste minunate pogaci,pina intr-o zi cind sotul meu mi-a zis ca ar minca niste pogaci cu jumeri.N-am mai stat pe ginduri si m-am apucat de treaba.Pentru ele avem nevoie de:
  • 500 gr. faina
  • 250 ml. lapte caldut
  • 2 oua
  • 100 gr. untura
  • 250 gr. jumeri macinate
  • 1 lingura rasa de zahar
  • drojdie cit o nuca
  • sare,piper dupa gust
Jumerile le dam prin masina de tocat carne si le amestecam cu piper dupa gust.
Drojdia o punem intr-un pic de lapte caldut impreuna cu zaharul.Faina o punem intr-un castron impreuna cu untura si o frecam bine pina devine nisipoasa.Adaugam ouale,maiaua,restul de lapte, o lingurita de sare si incepem framintarea pina obtinem un aluat elastic pe care il intindem, punem pasta de jumeri si o intindem uniform peste aluat.



Impaturam aluatul ca la haios si il dam la frigider pentru jumatate de ora chiar si mai mult.


Scoatem aluatul de la frigider,il intindem pe planseta de lucru intr-un strat cu grosimea de 1,5-2 cm.,trasam cu cutitul peste aluat orizontal,iar dupa aceea vertical.Decupam din aluat cu ajutorul unei forme rotunde sau al unui pahar mici cerculete pe care le asezam in tava pe hirtie de copt,le ungem cu ou batut,iar deasupra presaram dupa preferinta susan sau chimen.Le bagam in cuptorul incalzit in prealabil si le coacem la foc potrivit pina devin aurii.POFTA BUNA!




5 comentarii:

  1. Woooaaauuu,de cand imi propun sa le fac,dar mi-e groaza sa fac jumarile,dar acum ca ai facut tu,ce mai,,,,vin la tine!braavo!!Te pup!

    RăspundețiȘtergere
  2. buni facea ...sunt bune, oricum eu sunt fan aluat....crud....cum o fi , imi place mult! imi e dor sa pap pogacele facute de buni:)

    RăspundețiȘtergere
  3. arata minunat...chiar acum m -as apuca de ele din pacate nu am jumari si untura...oricum mi-ai facut o pofta nebuna..c.red ca sunt tare gustoase

    RăspundețiȘtergere
  4. Da, mama facea si aveau gust foarte bun. Ce bine ca pastrezi retete din acestea, sa ne mai amintesti de ele. Felicitari, pentru ca sunt apetisante! Daca-ti face placere, la mine te asteapta doua premii deosebite.

    RăspundețiȘtergere
  5. Foarte bune,si foarte bine arata,nu am jumeri ca aaltfel erau deja facute demult si plus de asta sant un picut la dieta,pupici!

    RăspundețiȘtergere