duminică, 11 aprilie 2010

PRAJITURA KRANT


Va spun drept ca aceasta prajitura este preferata sotului meu,iar in rindurile ce urmeaza am sa va povestesc si cum se face.Mai intii ingredientele pentru foi:
  • 10 oua
  • 300 gr. zahar
  • 300 gr. nuca macinata
  • 2 linguri faina
Se separa ouale,iar galbenusurile le punem intr-un bol sau oala pentru ca cu ele vom face crema.


Albusurile le batem spuma tare cu un praf de sare si zaharul.


Punem nuca, faina si amestecam usor de jos in sus.


Impartim aluatul in trei pentru ca vom face trei foi.


Dosul tavilor se ung cu ulei sau untura si se presara cu faina..


Se intinde aluatul cit mai uniform si dam la cuptorul incalzit dinainte.Nu trebuie lasate mult ci pina se auresc marginile.

Pentru crema avem nevoie de:
  • 10 galbenusuri
  • 200-250 gr. zahar
  • 1 pachet de unt
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 2 lingurite sau pliculete de ness simplu
Galbenusele le fierbem cu zaharul pe aburi pina se topeste(zaharul).Le punem la racit,iar cind sint reci se amesteca cu untul si se freaca cu mixerul pina devine ca o spuma.Crema rezultata o impartim in doua,dar intr-o parte lasam cu doua linguri mai mult.In partea ramasa mai mult punem zaharul vanilat si mai frecam putin cu mixerul,iar in cealalta parte punem nessul si frecam cu mixerul pina se dizolva nessul.Prajitura o asamblam astfel:foaie,crema de vanilie din care mai lasam 2 linguri pentru deasupra,foaie,crema de ness,foaie,restul cremei de vanilie.




Krantul il facem din: 4-5 linguri de zahar se caramelizeaza, iar peste punem o mina buna de miez de nuca intreg.Il punem pe o farfurie la racit,iar dupa ce s-a racit il zdrobim cu sucitoarea pe un fund de lemn si il presaram peste prajitura.Sotului meu nu ii place krantul asa ca eu am pus ciocolata rasa.POFTA BUNA!


4 comentarii:

  1. Cat de buna trebuie sa fie.Minunata.
    Am retinut reteta.
    O saptamana frumoasa iti doresc.

    RăspundețiȘtergere
  2. Buna Micule.Intradevar este foarte buna,combinatia de ness,vanilie si nuca mmmmm....
    Sa ai o saptamina frumoasa!

    RăspundețiȘtergere
  3. LILI imi place reteta ta, e super gustoasa cu ness.

    RăspundețiȘtergere
  4. Eu am facut-o. E bestiala. Multumesc, Lili

    RăspundețiȘtergere