vineri, 9 aprilie 2010

SUPA CU PERISOARE DIN FICAT

Este o ciorbita minunata si foarte buna la gust.Pentru aceasta ciorbita am curatat si taiat zarzavat(morcov,telina,pastrinac,patrunjel,ceapa),2 cartofi taiati cubulete si ardei gras rosu.In oala in care facem ciorba punem putin ulei,morcovul,ardeiul si calim putin( pentru culoare).Punem si celelalte legume si turnam apa.Lasam sa fiarba,iar intre timp pregatim galustele.Ficatul(eu am folosit de pui ,dar merge si cu alt fel de ficat) il dam prin masina de tocat,punem putin piper,1 ou batut,patrunjel verde si gris atit cit sa va iasa o compozitie moale.(ATENTIE! IN COPOZITIA DE FICAT NU SE PUNE SARE.NICI IN APA CU LEGUME.SAREA SE PUNE LA FINAL.Cind apa cu legumele fierb se pune cu lingurita din compozitia de ficat.Lasam sa fiarba,iar la final putem acri ciorbita cu bors.sare de lamiie sau zeama de lamiie(cui ii place)Cui nu-i place o poate lasa asa.La sfirsit potrivim de sare si punem o ploaie de patrunjel tocat.POFTA BUNA!


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu