Blat:
- 6 oua
- 150 gr.zahar
- 3 linguri ulei
- 40 gr. amidon
- 20 gr. cacao
- 100 gr. faina
- 100 gr. nuca macinata
- 1 lingurita praf de copt
Se coace in forma de tort tapetata cu hirtie de copt la foc potrivit.(facem testul scobitorii).Dupa ce s-a copt il scoatem din forma si il punem pe un gratar la racit.Rece se taie in 3.
CREMA:
- 4 galbenusuri
- 100 gr. cacao de buna calitate
- 2 pliculete de ness(simplu)
- 200 gr. zahar
- 100-150 ml. lapte
- 1 pachet de unt
SIROP:
- 75 ml.rom sau o esenta de rom
- 75 ml.apa
- 1 plic de capucino ciocolata sau rom
- 100 gr.zahar
.Asamblare:
Se pune o foaie de blat se insiropeaza si se pun 2 banane decojite si taiate pe lung,se pune jumatate din crema,blat,sirop,banane,crema,blat.
Glazura:
- 100 gr. ciocolata amaruie
- 50 ml.frisca lichida
- 50 gr. unt
P.S.-Eu nu prea am hi,hi.
Ma bucur sa te cunosc. Bine ai venit in lumea bloggerilor. Iti doresc un an nou cu sanatate si fericire si spor la bucatarit. Pupici.
RăspundețiȘtergereIti multumesc foarte mult pentru urarile de bine. Asemeni iti doresc si eu un an cat mai bun, plin de impliniri... si cat mai mult spor la "culinarit". Pupici:)!
RăspundețiȘtergereArata super fain tortul :)
RăspundețiȘtergereBine ai venit in blogosfera culinara...simte-te ca acasa si ...trece la bucatarit :)
Un An Nou plin numai cu lucruri bune !
Furnicuto este o onoare pentru mine de a ma afla printre atitea fete harnice si pricepute ca voi la bucatarit,iar bucuria de a ma afla printre voi nu o pot descrie in cuvinte.Iti multumesc pentru incurajare si iti doresc din suflet sa ai un AN NOU plin de bucurii si sanatate!
RăspundețiȘtergere