duminică, 27 decembrie 2009

TORT CU BANANE,CIOCOLATA ROM SI NUCA





Blat:
  • 6 oua
  • 150 gr.zahar
  • 3 linguri ulei
  • 40 gr. amidon
  • 20 gr. cacao
  • 100 gr. faina
  • 100 gr. nuca macinata
  • 1 lingurita praf de copt
Se bat albusele cu un praf de sare si zaharul ca la bezea si se adauga galbenusurile frecate cu uleiul.Faina se amesteca cu cacaoa, amidonul, nuca macinata, praful de copt si se amesteca cu compozitia de mai sus.(aici amestecam cu o paleta)
Se coace in forma de tort tapetata cu hirtie de copt la foc potrivit.(facem testul scobitorii).Dupa ce s-a copt il scoatem din forma si il punem pe un gratar la racit.Rece se taie in 3.
CREMA:
  • 4 galbenusuri
  • 100 gr. cacao de buna calitate
  • 2 pliculete de ness(simplu)
  • 200 gr. zahar
  • 100-150 ml. lapte
  • 1 pachet de unt
Galbenusurile, zaharul,cacaoa,laptele si nessul se pun pe baie de aburi si se fierbe pina incepe compozitia sa se ingroase.O luam de pe foc si o punem la racit.Amestecam untul spuma si punem compozitia de mai sus racita.
SIROP:
  • 75 ml.rom sau o esenta de rom
  • 75 ml.apa
  • 1 plic de capucino ciocolata sau rom
  • 100 gr.zahar
Se amesteca toate la un loc si cu acest sirop insiropam blaturile.
.Asamblare:
Se pune o foaie de blat se insiropeaza si se pun 2 banane decojite si taiate pe lung,se pune jumatate din crema,blat,sirop,banane,crema,blat.
Glazura:
  • 100 gr. ciocolata amaruie
  • 50 ml.frisca lichida
  • 50 gr. unt
Toate se topesc pe baie de aburi si se pune glazura numai deasupra tortului.Lateral se poate pune frisca sau se poate opri putina crema.Il ornam dupa imaginatie.
P.S.-Eu nu prea am hi,hi.

4 comentarii:

  1. Ma bucur sa te cunosc. Bine ai venit in lumea bloggerilor. Iti doresc un an nou cu sanatate si fericire si spor la bucatarit. Pupici.

    RăspundețiȘtergere
  2. Iti multumesc foarte mult pentru urarile de bine. Asemeni iti doresc si eu un an cat mai bun, plin de impliniri... si cat mai mult spor la "culinarit". Pupici:)!

    RăspundețiȘtergere
  3. Arata super fain tortul :)
    Bine ai venit in blogosfera culinara...simte-te ca acasa si ...trece la bucatarit :)
    Un An Nou plin numai cu lucruri bune !

    RăspundețiȘtergere
  4. Furnicuto este o onoare pentru mine de a ma afla printre atitea fete harnice si pricepute ca voi la bucatarit,iar bucuria de a ma afla printre voi nu o pot descrie in cuvinte.Iti multumesc pentru incurajare si iti doresc din suflet sa ai un AN NOU plin de bucurii si sanatate!

    RăspundețiȘtergere