luni, 28 decembrie 2009

PRAJITURA CU MIERE


Foi:
  • 600 gr. faina
  • 180 gr.zahar
  • 4 linguri miere de albine
  • 1 lingura de bicarbonat nestins
  • 80 gr. margarina
  • 1 ou
  • citeva linguri de lapte,atit cit e nevoie pentru a omogeniza aluatul
Margarina,zaharul si mierease pun pe foc si se fierb la foc mic pina se dizolva complet zaharul.Se da deoparte si cind se racoreste putin compozitia se adauga cite putin din faina amestecata cu bicarbonatul.Se adauga restul de faina,oul si se incepe framintarea,adaugind si citeva linguri de lapte.Aluatul se imparte in 4 parti.Dupa ce am intins foaia pe tava o intepam din loc in loc cu furculita.
Crema:
Se pune pe foc 250 ml. lapte,180 gr.zahar si o lingura de miere.Cind incepe sa fiarba se pune 80 gr. gris.Se fierbe pina se ingroasa si se lasa la racit.Dupa ce s-a racit se pune peste esenta
vanilie,zahar vanilat, 200 gr unt si se mixeaza la viteza mare pina ajunge ca o spuma.
Se asambleaza:foaie,crema,foaie,3-4 linguri dulceata(de care ne place),foaie,crema foaie.

Deasupra facem glazura pe baie de aburi din:
  • 150 gr. ciocolata
  • 50 ml. frisca lichida
  • 2-3 linguri ulei
Turnam glazura peste prajitura si gata.
POFTA BUNA.


5 comentarii:

  1. Bine ai venit ! Sarbatori fericite cu multa sanatate si spor la treaba. LA MULTI ANI !

    RăspundețiȘtergere
  2. Ginette draga iti multumesc pentru intimpinare si iti doresc ca NOUL AN sa iti aduca sanatate fericire si multe,multe bucurii.LA MULTI ANI!

    RăspundețiȘtergere
  3. Multumesc pt vizita si "urmarire"! Te mai astept1
    La cat mai multe postari de folos!
    La multi ani!

    RăspundețiȘtergere
  4. Cu placere.Si eu iti multumesc si iti doresc un AN NOU cu multe impliniri,sanatate si noroc.Sarbatori fericite si LA MULTI ANI!

    RăspundețiȘtergere