sâmbătă, 26 decembrie 2009

TORT CU CAFEA






ingrediente blat:
  • 6 oua
  • 150gr.zahar
  • 3 linguri ulei
  • 40gr.amidon
  • 20gr. cacao
  • 100gr.faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • 100gr. nuca macinata
Se bat albusele cu un praf de sare si zaharul ca la bezea.
Se adauga galbenusele frecate cu uleiul,faina amestecata cu praful de copt si amidon,iar la urma punem nuca macinata.
Se coace in tava de tort cu diametrul 26cm.
Se face testul scobitorii.

crema:

  • 4 galbenuse
  • 200gr.zahar
  • 500 ml.frisca lichida
  • 5 plicuri ness simplu
  • 10gr. gelatina
Amestecam galbenusurile,zaharul si cafeaua dizolvata intr-o ceasca de apa si le punem la bain marine pina incepe sa se ingroase compozitia.Lasam la racit pina la o temperatura suportabila la deget si adaugam gelatina inmuiata in citeva linguri de apa rece.Dupa ce sa racit complet punem compozitia peste frisca batuta si mai batem putin cu mixerul.

Taiem blatul in doua si il insiropam cu un sirop facut din 100ml.apa,100gr.zahar si 2 pliculete de cafea ness simplu.

pentru decor:

  • 100ml. frisca lichida
  • 1 pliculet de ness
Il ornam dupa imaginatie.
Acest tort l-am luat de la Miha de pe blog si ii multumesc foarte mult pentru acest minunat tort.Mi de pupici si un "CRACIUN FERICIT"ei si familiei.

2 comentarii:

  1. LA MULTI ANI !!!
    Boscodari si boscodine
    si in anul care vine
    sa gatiti mai mult si bine !!!
    S-aveti multa sanatate ,
    sa postati poze cu bucate !
    Ca eu ... le-as manca pe toate !

    RăspundețiȘtergere