OUA UMPLUTE
Ingrediente:
- 10 oua
- 300 gr.pateu
- 100 gr. unt
- sare,piper
Se fierb ouale in apa cu o lingurita de sare si 2-3 linguri de otet.Dupa ce s-au racit le curatam de coaja,le taiem in doua pe lungime si le scoatem galbenusurile.Intr-un castron sfarimam galbenusurile cu furculita,adaugam pateul,untul,sare si piper dupa gust.Din toate acestea rezulta o pasta cu care umplem ouale.Le asezam pe un platou cu umplutura in jos si punem maioneza peste ele.Maioneza eu o fac asa.Pun in paharul de la blender:
- 400 ml. ulei
- 1 ou intreg
- 2 galbenuse
- 1 lingurita de mustar
- 1 lingura zeama de lamiie
- sare dupa gust
Le amestecam cu blenderul pe toate la un loc pina devine batoasa(tare).Scoatem blenderul si mai punem peste maioneza 100 gr.iaurt(eu folosesc iaurt "Nutriday natural" cu 4,1% grasime).Amestecam usor cu o lingura si punem maioneza peste oua.Se poate orna cu:masline,gogosar,patrunjel frunze....
Cine a mancat din ele ?
RăspundețiȘtergereCa eu nu.....