sâmbătă, 21 iulie 2012

DESERT CU PIERSICI CARAMELIZATE


Foarte bun acest desert.Pentru el avem nevoie de:
  • muffins
  • inghetata
  • piersici caramelizate
Pentru muffins am folosit reteta de la checul economic Laura la care am mai adaugat 100 gr. nuca de cocos.Reteta muffins:
  • 2 oua
  • 1 cana zahar
  • 1/2 cana ulei
  • 1/2 cana lapte
  • 2 cani faina
  • 1 plic praf de copt
  • esenta de vanilie
  • 100 gr. nuca de cocos
Se foloseste acelasi tip de cana la toate ingredientele.Totul decurge foarte repede si anume:
 Se sparg ouale intrergi intr-un castron, se adauga zaharul si se mixeaza putin.Adaugam uleiul,laptele,aromele si faina amestecata cu praful de copt.La urma punem nuca de cocos,mestecam, punem aluatul in formele de muffins si coacem la foc potrivit pina devin putin rumene.

Pentru piersicile caramelizate se pun 3-4 linguri de zahar intr-o tigaie la caramelizat.Cind zaharul incepe sa prinda o culoare auriu inchis adaugam 3-4 piersici curatate de coaja si taiate felii sau cubulete.
Eu am avut inghetata de capsuni dar se poate folosi orice fel de inghetata.
POFTA BUNA!




6 comentarii:

  1. Aveti unul dintre cele mai interesante bloguri culinare !:)

    O sa va urmaresc postarile !

    Week-end linistit !:)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Adina draga ma bucur de vizita si aprecierea ta.Iti doresc o saptamina racoroasa si linistitoare!Te pup.

      Ștergere
    2. Arata foarte bine, iar fructele completeaza acest desert perfect

      Ștergere
  2. Foarte frumoasa asocierea, iar piersicile caramelizate im plac enorm, ca sa nu mai zic de iinghetata de capsune!!

    RăspundețiȘtergere
  3. Invitatie de participare la: Concurs pentru bloggeri culinari "FISSLER BY KIKA - EXCELENTA IN BUCATARIE"
    http://www.gatestesanatos.ro/Concursuri/

    RăspundețiȘtergere