Ingrediente blat:
- 9 oua mari
- 20 gr. cacao
- 4 linguri ulei
- 100 gr. nuca macinata
- 225 gr. faina
- 200 gr. zahar
- 60 gr. budinca de ciocolata(un plic si jumatate)
- un praf de sare
- 1 praf de copt
Prima data separam ouale,iar albusurile le batem spuma cu un praf de sare,adaugam treptat zaharul si uleiul.Faina,cacaoa,budinca de ciocolata si praful de copt se pun toate la un loc,se amesteca bine si le punem peste compozitia de oua.Amestecamusor pina la inglobare si punem compozitia intr-o forma de tort cu diametrul de 28 cm. tapetata cu hirtie de copt.
Se coace la foc potrivit in cuptorul incins in prealabil 30-35 minute.Facem testul scobitorii.
Blatul racit se taie in trei pe orizontala.
Mausse de piersici:
- 4-5 piersici
- 200 gr. ciocolata alba
- 200 ml. frisca lichida
- 1 plic de gelatina
Gelatina se hidrateaza in 2-3 linguri de apa rece.
Ciocolata si frisca se pun pe baie de aburi pina se topeste ciocolata.Se da deoparte si se lasa la racit,dupa care o punem la frigider pentru 2-3 ore.Piersicile le curatam de coaja si le facem piure.Dupa ce s-a racit ciocolata o batem bine cu mixerul pina devine cremoasa,adaugam piureul de piersici si gelatina( pe care o punem citeva secunde la microunde).
Mausse de ciocolata:
- 300 gr. ciocolata neagra
- 300 ml. frisca lichida
Se pune ciocolata la topit pe baie de aburi impreuna cu frisca lichida si se lasa pina se topeste ciocolata,dupa care se lasa la racit si se pune la frigider pentru 2-3 ore.Se scoate de la frigider si se mixeaza pina devine ca o crema.
Pentru insiropat am folosit 450 ml. apa,zahar dupa gust si 4 plicuri de cappuccino de rom.
Glazura:150 gr. ciocolata neagra+150 ml. frisca lichida topite pe baie de aburi.Marginile tortului le-am tapetat cu nuca macinata.
POFTA BUNA!
Delicios, imi place cum arata si mai ales combinatia de creme! O zi placuta!
RăspundețiȘtergereSi asta arata la fel de bina ca del cu capsuni!
RăspundețiȘtergerePupici :*