TORT PADUREA NEAGRA
Si pentru ca luna aceasta surioara mea draga si scumpa a implinit frumoasa virsta de 22 ani nu m-am putut abtine sa nu fac (impreuna cu EA ) un tort pe gustul nostru cu ciocolata, frisca si fructe.
Pentru blat avem nevoie de :
- 8 oua
- 8 linguri apa
- 1 budinca de ciocolata
- 200 gr. zahar
- 2 linguri ulei
- 150 gr. faina
- 50 gr. cacao
- 1 praf de copt
Ouale se separa,iar albusele se bat spuma tare, se adauga zaharul,galbenusurile, apa, uleiul si faina amestecata cu cacaoa, praful de copt si praful de budinca.Aluatul il punem in tava tapetata cu hirtie de copt si il dam la cuptor pina se coace.Facem testul scobitorii.
Intr- un compot de visine mare punem 5-6 linguri visinata si lasam asa 30 minute pina se patrund aromele.Blatul racit il taiem in doua pe orizontala si insiropam cu jumatate din cantitatea de zeama de compot.Oprim citeva visine pentru decor, iar restul le punem peste blatul insiropat.
Topim 200 gr. ciocolata amaruie cu 250 gr. frisca lichida,putin rom 1 lingura de ulei pe baie de aburi si o punem peste visine.
Se bate cu mixerul 800 ml. frisca.Trei sferturi din frisca o punem peste visine si ciocolata.Un sfert ramine pentru ornat.
Nivelam si punem cel de-al doilea blat, pe care il insiropam cu restul de zeama de la compot.
Imbracam tortul cu frisca oprita, visinele si fulgi de ciocolata.LA MULTI ANI! surioara mea scumpa si draga.POFTA BUNA!
sa-i dea domnul multa sanatate surorii tale,frumos tortul
RăspundețiȘtergere