Inrediente aluat:
- 400 gr. faina
- 100 gr. untura
- 100 gr. zahar pudra
- 2 galbenuse
- 1 plic de zahar vanilat
- 1 plic praf de copt
- smintina cit cuprinde
- sare
Din toate ingredientele se face un aluat,care se pune in folie si se da la rece 30 minute. Pentru umplutura:
- 400 gr.mac macinat
- 200 ml. lapte
- 200 gr.zahar
- 2 albusuri
- esenta vanilie
- coaja rasa de lamiie
Laptele,zaharul,coaja de lamiie si esenta de vanilie se pun intr-o oala pe foc.Cind da in clocot se pune macul macinat si mai lasam putin la fiert(2-3 minute).Luam macul deoparte si lasam la racit.Cind este rece se pun cele 2 albusuri batute spuma.Scoatem aluatul de la frigider si oprim putin din el pentru a face grilajul.Restul il intindem si il punem in tava.Punem umplutura de mac si facem din aluatul oprit grilaj deasupra.Dam la cuptorul incins dinainte 35-40 minute.Scoatem prajitura din cuptor,iar cind este rece punem deasupra zahar pudra.POFTA BUNA!