Foarte simplu si usor de facut acest strudel,iar pentru el avem nevoie de:
- aluat de foietaj
- 1 kg. mere
- zahar dupa gust
- 2-3 pliculete zahar vanilat
- scortisoara dupa gust
- 1 ou pentru uns
Merele se curata,se dau pe razatoarea cu ochiuri mari si se pun la calit cu zahar dupa gust si zahar vanilat.Dupa ce s-au calit(nu mai au zeama)se trag deoparte si se pune scortisoara dupa gust.Se lasa merele la racit.Intre timp dezghetam aluatul de foietaj si il intindem pe planseta de lucru presarata cu faina.Impartim aluatul in trei si ii taiem capetele lasind mijlocul.
Punem merele racite peste aluat si aducem capetele aluatului peste mere unul dintr-o parte,unul din cealalta parte ca o impletitura.
Il punem in tava pe hirtie de copt si il ungem deasupra cu ou batut.
Dam la cuptorul incalzit dinainte,la foc potrivit pentru circa 35-40 minute.
POFTA BUNA!