Acum vreau sa va prezint cel de-al doilea tort ciocolatos din seria celor doua aniversari pe care le-am avut in familie.Acest tort l-am facut cu mare drag pentru ziua copilasului meu scump si drag asa cum mi-a cerut el.
Blat:
- 9 oua
- 225 gr. zahar
- 60 gr. budinca de ciocolata(1 plic si jumatate)
- 30 gr. cacao
- 150 gr. faina
- 1 1/2 lingurita praf de copt
- sare
Albusele le batem spuma cu un praf de sare,punem zaharul si batem in continuare pina se topeste zaharul,iar dupa aceea adaugam si galbenusurile.Faina,budinca,cacaoa si praful de copt le amestecam la un loc si le punem peste compozitia de oua si le amestecam incet pina se inglobeaza.Aluatul obtinut il punem intr-o forma de tort cu diametrul de 28 cm.,tapetata cu hirtie de copt si il dam la cuptor,( incalzit in prealabil) la foc potrivit pentru circa 30-35 minute.(Eu nu ma uit la ceas,dar cind marginile blatului se desprind de inel inseamna ca este gata).Se scoate din cuptor si se lasa la racit.Rece il taiem in trei parti egale.
Mausseul de ciocolata alba:
- 300 gr. ciocolata alba
- 300 ml. frisca lichida
Se pune ciocolata rupta bucati si frisca pe baie de aburi pina se topeste ciocolata.(Atentie! nu trebuie sa fiarba).Se lasa la racit,iar dupa ce este rece o mai punem pentru 2-3 ore la frigider.Se scoate din frigider si se bate cu mixerul pina devine cremoasa.
Mausseul de ciocolata neagra:
- 300 gr. ciocolata neagra(amaruie, menaj sau cu lapte)
- 300 ml. frisca lichida
Se prepara la fel ca mausseul de ciocolata alba prezentata mai sus.
Sirop:
- 500 ml. apa
- 250 gr. zahar
- 2-3 plicuri capucino de ciocolata
- rom dupa gust
Zaharul se face caramel,turnam apa si lasam pe foc pina se topeste zaharul.Luam de pe foc si cind mai este un pic caldut punem capucino si romul.Cu acest sirop insiropam blatul.
Glazura:
- 200 gr. ciocolata
- 200 ml. frisca lichida
Se pune ciocolata si frisca pe baie de aburi pina se topeste ciocolata.Se lasa un pic la racit,iar dupa aceea imbracam tortul.POFTA BUNA!