miercuri, 10 octombrie 2012

TORT CAUCAZIAN

 
 In perioada 20 august – 31 octombrie Dr. Oetker demarează Campania națională “Îmbogățește aromele toamnei!”si ne invita sa "prajiturim" folosindu-ne de esentele aromate, parfumate care acum se gasesc  în sticluțe mai mari și au o aromă intensă care se menține și după coacere. Pe lângă deja clasicele esențe de Rom, Vanilie, Migdale și Cafea, Dr. Oetker își oferă și 3 esențe cu extract natural de Portocale, Lămâie și Mentă. Cu oricare dintre aceste esențe poți să îmbogățești după gustul tău și al celor dragi orice îți propui să prăjiturești.
Esențele de la Dr. Oetker sunt acum în sticluțe mai mari și au o aromă intensă care se menține și după coacere. Pe lângă deja clasicele esențe de Rom, Vanilie, Migdale și Cafea, Dr. Oetker își oferă și 3 esențe cu extract natural de Portocale, Lămâie și Mentă. Cu oricare dintre aceste esențe poți să îmbogățești după gustul tău și al celor dragi orice îți propui să prăjiturești.
Dr. Oetker îți oferă șansa de a câștiga o bucătărie nouă. Cu doar 3 esente de 38 de ml. Cumpărate de la Dr. Oetker, poți să te înscrii în promoție, trimițând numărul bonului fiscal online, pe www.oetker.ro, sau prin sms la 1878. Poți astfel câștiga un voucher de 3000 de euro pentru utilarea bucătăriei tale, aparate pentru tarte sau multe alte ustensile de prăjiturit.
Nu uita să  intri pe site-ul http://www.promotii-oetker.ro/esente2012, unde te poți înscrie în campania națională de Esențe Dr. Oetker, îți poți alege rețeta preferată din rețetarul Dr. Oetker pregătit special pentru tine, sau poți participa la un miniconcurs cu premii.
 Ingrediente:
Pentru blat:


4 ouă,
100 g zahăr
1 plic Zahăr Vanilat Dr. Oetker,
100 g făină,
10 g Cacao Dr. Oetker,
2 linguri ulei,
2 lingurițe Esență de portocale
Dr. Oetker.


Pentru decor:


5 felii ananas (doar fructe din compot),
câteva felii de căpşune,
300 g fructe de pădure amestecate.


Pentru compoziţie:


2 plicuri Foi de gelatină Dr. Oetker,
sucul de la o lămâie,
500 ml iaurt,
100 g zahăr pudră,
2 plicuri Zahăr
vanilat Bourbon Dr. Oetker,
500 ml smântână dulce.


Pentru glazură:


½ plic Tort gelee
transparent Dr. Oetker.



 Pasul 1 Se bat spumă ouăle cu zahărul şi zahărul vanilat. Se amestecă făina cu
cacao, se încorporează în spumă de ouă și se amestecă ușor cu uleiul și
esența de portocale. Compoziţia se toarnă într-o formă cu inel detașabil
acoperită cu hârtie de copt (cu diametrul de 26 cm) şi se întinde uniform.
Forma se introduce în jumătatea inferioară a cuptorului preîncălzit.
Cuptor electric: 180 ºC (preîncălzit)
Cuptor cu aer fierbinte: 200 ºC (preîncălzit)
Cuptor cu gaz: treapta 4 (preîncălzit)
Timp de coacere: cca. 20 de minute
Pasul 2 Pentru compoziţie se aşază inelul formei pe celofan. Se aşază ananasul şi
căpşunele şi se adaugă fructele de pădure.
Pasul 3 Se prepară gelatina conform instrucţiunilor de pe plic şi se încălzeşte cu
sucul de lămâie. Se amestecă iaurtul, zahărul pudră şi zahărul vanilat şi
se adaugă gelatina. Se bate smântâna şi se amestecă uşor în compoziția
de mai sus. Se toarnă încet compoziţia peste fructe şi se întinde uniform.
Blatul răcit se însiropează cu compot de ananas și se pune peste
compoziția de mai sus. Se acoperă cu partea de jos a formei şi se dă la
rece timp de 3 ore.
Pasul 4 Se întoarce tortul cu grijă. Se îndepărtează uşor celofanul şi marginea
formei. Se prepară jeleul conform instrucţiunilor de pe plic şi se întinde pe suprafaţa tortului. Se dă la rece până la servire.


A rezultat un tort racoros si foarte gustos, cu un blat pufos de cacao cu o usoara aroma de portocale si o crema fina acoperita cu fructe delicioase. 

 In final vreau sa-i multumesc lui Liana Toma si lui Roxana Lupu pentru increderea acordata si pentru invitatia de a participa la aceasta provocare lansata de Dr. Oetker.
POFTA BUNA!