marți, 31 mai 2011

PLACINTA CU BRINZA,COZI DE CEAPA SI MARAR


 Se face un aluat din: 500 gr. faina,250-300 ml. apa calduta,20 gr. drojdie1 lingurita de zahar si 1/2 lingurita sare.
Pentru umplutura:brinza usor sarata,cozi de ceapa taiate inele si marar tocat.Se amesteca toate la un loc.
Drojdia proaspata se desface cu o lingurita de zahar si 50 ml. apa(din cantitatea totala)si se lasa la dospit 10-15 minute.Se amesteca apoi cu restul ingredientelor si se framinta un aluat elastic,pe care il lasam la dospit intr-un castron acoperit,la loc cald cam 45-60 minute(pina isi dubleaza volumul).
 Dupa ce a crescut se rastoarna aluatul pe masa de lucru si se imparte in 8-9 parti egale cit de cit.Fiecare bucatica se intinde cu sucitorul in foaie subtire in forma de cerc,punem o lingura din compozitia de brinza si o intindem pe toata suprafata aluatului.Rulam aluatul,ii dam apoi forma de melc si il mai lasam putin la crescut pina terminam si celelalte bucati.Punem ulei la incins intr-o tigaie,luam o bucata de aluat pe care o mai intindem putin cu sucitorul si o punem la prajit pe ambele parti pina se rumeneste frumos.Se scot pe hirtie absorbanta si se servesc cu mare pofta.POFTA BUNA!






luni, 30 mai 2011

MELCISORI CU NUCA


 Aluatul este cel de la reteta de baigli.
Pentru umplutura:
  • 300 gr. nuca macinata
  • 200 gr.zahar
  •  100 ml. lapte
  • 2 plicuri zahar vanilat sau esenta vanilie
  • 2 albusuri de ou
Se pune laptele la fiert cu zaharul si vanilia.Cind clocoteste se acauga peste nuca si se amesteca bine.Cele 2 albusuri le batem spuma cu 2 linguri de zahar si le adaugam compozitiei de nuca racita.
Se intinde nuca peste aluat,se ruleaza,se taie si se pune in tava tapetata cu hirtie de copt.Se dau la cuptorul incalzit dinainte la foc potrivit pina se rumenesc.Cind sint reci se pudreaza cu zahar pudra.POFTA BUNA!







vineri, 27 mai 2011

CLATITE - RETETA DE BAZA


Pentru aceasta reteta avem nevoie de urmatoarele ingrediente:
  • 3 oua batute usor
  • 300 ml. lapte
  • 300 ml. apa minerala
  • 4 linguri ulei
  • 400 gr. faina
  • un praf de sare
  • ulei pentru prajit
Se amesteca toate ingredientele,dupa care lasam aluatul 30 minute sa se odihneasca.Daca aluatul face cocoloase il puteti da prin strecuratoare.Incingem tigaia de clatite,punem o lingurita de ulei si dam drumul la treaba...incet....POFTA BUNA!


joi, 26 mai 2011

CARTOFI LA CUPTOR


 Pentru aceasta reteta avem nevoie de urmatoarele ingrediente:
  • 1 kg.cartofi( fierti in coaja in apa cu sare)
  • 6-7 oua fierte
  • sunca putin afumata( cirnati,piept de pui...la alegere)
  • unt
  • 3-4 oua crude
  • 200 gr. smintina
  • 100-150 gr. cascaval
  • sare,piper
Intr-un vas termorezistent sau tava punem in straturi urmatoarele ingrediente: citeva bucatele de unt,un strat de cartofi taiati felii,ouale fierte,sunca taiata cubulete si terminam cu alt strat de cartofi.Dupa fiecare strat saram si piperam dupa gust.Mai adaugam citeva bucatele de unt,iar peste punem ouale crude batute cu smintina si cascavalul.Dam vasul la cuptor pina se rumeneste putin deasupra.POFTA BUNA!








miercuri, 11 mai 2011

SALATA DE OUA CU MAIONEZA


 Buna fetelor!Sa nu credeti ca nu am gatit,dar nu am avut timp sa postez deoarece ingerasul meu imi ocupa mai tot timpul.Am sa va propun o reteta simpla si usor de facut.
Ingrediente:
  • oua fierte
  • ceapa verde
  • patrunjel sau marar
  • maioneza light
  • sare 
  • piper
Ouale se taie bucati sau se dau pe razatoarea cu ochiuri mari.Ceapa se taie inele si patrunjelul(mararul) marunt.Intr-un bol se pun ingredientele in straturi:oua,ceapa,patrunjel(marar),maioneza.

Maioneza light o prepar din 2 galbenusuri crude,1 lingurita de mustar,sare dupa gust si 200 ml. ulei.Bat galbenusurile,mustarul si sarea  cu mixerul,iar uleiul il pun treptat.La sfirsit mai adaug 1 cutie mare de iaurt(375-400 gr.).POFTA BUNA!