duminică, 31 iulie 2011

POZE CU EDUARD


Ingerasul meu cel mic Eduard
Poza cu cirese la urechi este facuta cind avea 6 luni jumate. Este un copil foarte cuminte,numai ca ii place tare mult sa il scot afara si sa fie plimbat. Din aceasta cauza, am ramas in urma si cu postarile si nu va pot raspunde la comentarii.




sâmbătă, 30 iulie 2011

CIOCOLATA DE CASA

Ingrediente:
  • 500 gr. lapte praf
  • 400 gr. zahar
  • 150 ml. apa
  • 1 plic zahar vanilat
  • 50 gr. cacao
  • 125 gr. unt sau margarina
  • nuci sau alune prajite,stafide (optional)
Apa,zaharul si zaharul vanilat se pun pe foc si se fierb 4-5 minute.Se pune untul sau margarina si se mai lasa pe foc pina se topeste.Se trage de pe foc si se pune laptele praf amestecat cu cacaoa.Se amesteca bine,se pun nucile,alunele sau stafidele si se toarna intr-o tava tapetata cu hirtie de copt.Se lasa la racit,iar dupa aceea se portioneaza dupa preferinta.POFTA BUNA! 

vineri, 29 iulie 2011

PRAJITURA RUDY



Aceasta reteta am preluat-o de la LAURA ,care are niste retete minunate.Multumim Laura draga pentru retetele minunate pe care ni le oferi.
Ingrediente:

Aluat:
  • 400 gr. faina
  • 1 margarina(250 gr.)
  • 150 gr. zahar
  • 1 galbenus
  • 2 linguri  cacao
  • 1 plic praf de copt 
  • un praf de sare

Crema:
  • 750 gr. brinza de vaci( sa nu fie apoasa)
  • 3 oua
  • 250 gr. zahar
  • 3 plicuri zahar vanilat
Mod de preparare:
Faina,cacaoa si praful de copt se amesteca la un loc dupa care se cern prin sita.Se adauga margarina,zaharul,galbenusul,un praf de sare si se amesteca pina obtinem o coca care se imparte in doua si se pune pentru 10-12 minute la congelator.Intre timp facem crema de brinza.Albusele se bat spuma,se adauga zaharul,zaharul vanilat si la urma punem brinza amestecind usor.
Punem hirtie de copt intr-o tava,dupa care dam pe razatoarea cu ochiuri mari o bila de aluat(nu il apasati,numai sa aveti grija sa fie un strat cit mai uniform pe tot fundul tavii),se presara cu putin gris ,se pune crema de brinza, dupa care mai presaram inca putin gris peste ,dupa care radem cel de-al doilea bulgare de aluat.
Se coace 35-40 minute la foc potrivit.
Dupa ce se raceste prajitura se pudreaza cu zahar pudra(cui ii place....eu am lasat-o simpla)
Usor de facut si foarte gustoasa.
POFTA BUNA!

joi, 28 iulie 2011

SPAGHETE CU CARNE DE VITA


Ingrediente:
  • 500 gr. spaghete sau alte paste
  • 500 gr. carne tocata de vita
  • 50 ml. vin alb
  • 1-2 cepe
  • 500 ml. suc de rosii
  • 1-2 catei de usturoi
  • busuioc uscat
  • sare
  • piper
  • un praf de nucsoara
  • 2-3 linguri ulei
Spaghetele se fierb conform instructiunilor de pe pachet,iar dupa fierbere le punem intr-o strecuratoare sub jet de apa rece si dupa aceea le lasam la scurs.
Ceapa se taie marunt si se pune la calit in ulei pina devine sticloasa,adaugam apoi carnea si lasam pe foc pina scade zeama lasata de carne.Punem vinul,usturoiul,sucul de rosii si condimentele.Lasam sa mai fiarba pina mai scade putin(5-10 minute),iar dupa aceea se poate servi.POFTA BUNA!  

miercuri, 27 iulie 2011

CHEC CU NESQUIK

Ingrediente:
  • 4 oua
  • 270 gr. zahar
  • 100 gr. nesquik
  • 200 ml. lapte
  • 270 gr. faina
  • 100 ml. ulei
  • 1 plic zahar vanilat
  • 1 plic praf de copt
  • un praf de sare
Se separa albusurile de galbenusuri,iar albusele le batem spuma cu un praf de sare.Galbenusele se mixeaza cu zaharul si zaharul vanilat,adaugam uleiul si mixam in continuare,laptele,nesquik-ul si faina amestecata cu praful de copt.Punem  albusele batute spuma peste compozitia de mai sus si omogenizam bine pina se inglobeaza tot albusul.Se pune compozitia intr-o forma de chec unsa cu ulei si tapetata cu faina.Se coace la foc potrivit 40-45 minute.Facem totusi si  proba cu scobitoarea ca sa vedem cind e gata.Merge de minune linga un pahar cu lapte.Cine vrea poate pune in compozitie 50 gr. ciocolata rasa.POFTA BUNA!

Sursa 




marți, 26 iulie 2011

SALATA BEOUF


Ingrediente:
  • 4-5 cartofi fierti in coaja
  • 500 gr. morcovi
  • 4-5 castraveti murati
  • 1 piept de pui sau 2 pulpe
  • 1 cutie de mazare
  • 1 ceapa
  • maioneza( cita doriti)
  •  sare, piper
Se curata morcovul,ceapa(se lasa intregi)si se pune la fiert in apa impreuna cu pieptul sau pulpele.Dupa ce au fiert se scot intr-o strecuratoare si se lasa la racit.Cartofii fierti si raciti se curata de coaja si se taie cubulete.La fel procedam cu morcovii,castravetii si carnea.Mazarea se spala si se lasa la scurs.Se pun toate ingredientele intr-un vas incapator,punem maioneza si amestecam bine.Punem sare si piper dupa gust.Eu intotdeauna fac maioneza light deoarece nu este asa de grea.POFTA BUNA!

vineri, 15 iulie 2011

CIOCANELE INVELITE IN BACON

Ingrediente:
  • ciocanele de pui
  • bacon
  • condiment pentru carne de pui
  • ulei
Se spala ciocanelele,se condimenteaza dupa gust si se lasa la frigider 1-2 ore.Se scot,se invelesc in felii de bacon si se pun intr-o tava cu putin ulei. Se da tava la cuptor pina se rumeneste putin baconul.Se scot si se servesc cu diferite garnituri.POFTA BUNA! 

INGHETATA DE FRUCTE DE PADURE


Este o inghetata foarte buna si usor de preparat.
 Ingrediente:
  • 450 gr. fructe de padure (eu am avut congelate)
  • 300 ml. frisca lichida
  • zahar dupa gust
  • esenta de vanilie
  • 300 ml. iaurt simplu sau cu fructe de padure
Se pun fructele decongelate in blender cu zaharul,esenta de vanilie si se mixeaza bine.Adaugam si iaurtul si mai mixam putin.Amestecul rezultat il punem peste frisca batuta,omogenizam compozitia,o punem in caserola si o punem la congelator.POFTA BUNA!




marți, 12 iulie 2011

CLATITE CU URDA SI MARAR

Se face un  aluat de clatite.

Umplutura:
  • 500 gr. urda
  • zahar dupa gust 
  • 1-2 plicuri zahar vanilat
  • un praf de sare
  • marar verde tocat marunt
Se amesteca toate la un loc si se umplu clatitele.POFTA BUNA!  




PAVLOVA




Am vazut acest minunat desert pe mai multe bloguri si mi-am zis sa-l fac si eu.
Ingrediente:
  • 6 albusuri
  • 360 gr. zahar
  • 3 lingurite otet
  • 3 lingurite amidon alimentar
  • un praf de sare
Se bat albusurile spuma cu un praf de sare si zaharul pus treptat pina zaharul se topeste si  devin luciase(ca la bezea).Se  pune otetul si amidonul si se bate in continuare pina se omogenizeaza bine.Pe o foaie de copt se deseneaza un cerc,apoi se pune bezeaua cu posul.Eu neavind timp am pus bezeaua in forma de tort detasabila.Se usuca bezeaua timp de 75 minute cu usa cuptorului intredeschisa,dupa care se stinge focul si se lasa sa se mai usuce pina se raceste complet.A mea a iesit mai bronzata deoarece nu am respectat instructiunile de mai sus si am copt bezeaua timp de 10-15 minute si numai dupa aceea am intredeschis usa cuptorului.


Deasupra se pune frisca batuta(cit de multa vreti) si fructe proaspete sau din compot cum am pus eu.POFTA BUNA! 


luni, 11 iulie 2011

MINCARE DE CARTOFI CU MAZARE

Este o mincare foarte buna.Eu am facut-o de post,dar se poate face si cu carne.
Ingrediente:
  • cartofi
  • ceapa
  • morcovi
  • mazare verde sau din conserva
  • 1 ardei rosu sau 1 lingurita de boia
  • marar verde
  • sare
  • piper
  • ulei
Se curata ceapa,morcovul si cartofii.Punem la calit in ulei legumele taiate dupa preferinta.Daca folosim mazarte verde o punem de la inceput,iar daca folosim mazare din conserva o punem cind mincarea este aproape gata.Lasam legumele sa se caleasca pina scade zeama pe care o lasa,iar dupa aceea punem apa calda cit sa acopere legumele.Punem sare,piper dupa gust si lasam sa fiarba acoperita la foc mic 15-20 minute.La final punem marar verde tocat.POFTA BUNA!