sâmbătă, 2 ianuarie 2010

PRAJITURA CU COCA COLA

BLAT:
  • 5 oua
  • 300 gr. zahar
  • 100 ml. coca-cola(sau pepsi)
  • 1 lingura cacao
  • 1 praf de copt
  • 5 linguri faina
Albusele se bat spuma cu zaharul ca la bezea,se adauga galbenusurile si coca cola.Faina,praful de copt si cacaoa se amesteca la un loc si se pune peste compozitia de mai sus.Se toarna intr-o tava 30/35cm.tapetata cu hirtie de copt.Se coace la foc potrivit pina se desprind marginile aluatului de tava.Se scoate din tava si se lasa la racit.Dupa ce s-a racit se taie in doua si se pune crema.

CREMA:
Se prepara o budinca de vanilie cu 400 ml. lapte si 180 gr. zahar.Se freaca spuma cu mixerul un pachet de unt si se amesteca cu budinca racita.

GLAZURA:

400 ml. coca-cola se amesteca cu o budinca de ciocolata,zahar dupa gust si se pune la fiert.Fierbinte se pune peste prajitura si se niveleaza.Se taie dupa ce s-a racit.POFTA BUNA!

4 comentarii:

  1. Buna Lili! La multi ani si sa ai parte de tot ce iti doresti in noul an! :)
    Interesanta prajitura ta, dar nu prea ma atrage coca-cola aia :s Nu sunt fac cola, chiar deloc. Merge si fara? Sau cu ce altceva as putea sa o inlocuiesc?

    RăspundețiȘtergere
  2. Buna Ramona!LA MULTI ANI!Iti doresc un AN NOU cu multe impliniri,sanatate si sa fi inconjurata de tot ce este frumos.Apropo de prajitura nu am incercat cu altceva,iar gustul de coca-cola nu se simte deloc si este o prajitura ffffff buna.Fara nu merge,iar cu altceva i-ar strica tot gustul.Te pup.

    RăspundețiȘtergere
  3. Pt: Pofticioasa Sefa!!Poti inlocui Coca Cola cu...Pepsi!:)))

    RăspundețiȘtergere
  4. Scuze de intirziere,dar nu prea am timp sa intru des pe blog.Da in loc de coca-cola se poate inlocui si cu pepsi.Te pup si iti cer scuze inca odata de intirziere.

    RăspundețiȘtergere