luni, 23 aprilie 2012

GNOCCHI CU CARTOFI

Este una dintre cele mai gustoase paste proaspete,iar alaturi de o mincarica cu sos sint minunati.
  • 1 kg. cartofi albi fierti in coaja(deoarece sint mai fainosi)
  • 300 gr. faina
  • 1 ou
  • sare
  Intr-o oala punem 2-3 litri de apa la fiert cu 2-3 lingurite de sare.Cartofii ii curatam de coaja si ii radem pe razatoarea cu ochiuri mici.Adaugam oul,sare si incepem sa framintam adaugind faina putin cite putin.Masa de lucru se presara cu faina,iar din aluatul obtinut rupem o bucata, din care facem un rulou cu diametrul de vreo 2 cm. pe care il taiem bucati de 1 cm.La fel procedam si cu restul de aluat.Presaram bucatile de aluat cu faina,dupa care ii trecem peste dintii furculitei asezata invers pentru a le reda modelul caracteristic gnocchilor.Eu i-am trecut peste feliatorul de oua.Cind apa clocoteste punem gnocchi si ii lasam la fiert pina se ridica la suprafata,dupa care ii scoatem cu o paleta cu gauri,ii punem intr-o tava sau vas termorezistent si ii stropim cu ulei.POFTA BUNA!








3 comentarii:

  1. imi plac foarte mult gnocchi de cartofi! sunt foarte buni cu branza cu spanac ... cu sos de rosii mozzarella.

    RăspundețiȘtergere
  2. Chiar azi m-am uitat la o punguta de gnocchi intr-un magazin. Si chiar ma gandeam cum s-ar face acasa. Ce noroc sa gasesc aici reteta. Merci!

    RăspundețiȘtergere