- 500 gr. faina
- 1 margarina sau 2 linguri mari de untura
- 1 ou
- drojdie cit o nuca
- 200 gr. lapte
- 2 linguri de zahar
- putina sare
- coaja de lamiie
Drojdia si zaharul se pun in laptele caldut.Faina se amesteca cu margarina sau untura,se pun celelalte ingrediente si se framinta un aluat.Se lasa 15-20 de minute sa se odihneasca si se imparte in doua.Se intinde o foaie se pune in tava ,peste se presara putin pesmet sau gris, punem umplutura de mere si cea dea 2 foaie peste. Se coace in cuptorul incalzit in prealabil la foc potrivit.Dupa ce s-a racit se pudreaza cu zahar pudra.
UMPLUTURA:
UMPLUTURA:
- 1,500 gr. mere
- zahar(dupa gust)
- 2 pliculete zahar vanilat
- scortisoara
wow... cat de bine arata... si ce frumos aranjata... buna de notat reteta. Felicitari
RăspundețiȘtergereMultumesc...si ma bucur ca iti place reteta.Te pup!
RăspundețiȘtergere