marți, 1 martie 2011

KINDER FELIE DE LAPTE (MILCK SCHNITTE)

 Super buna prajitura.Am vazut-o pe mai multe bloguri,dar eu am luat reteta de la GABRIELA CARA, careia ii multumesc pentru retetele minunate cu care ne incinta.Bineinteles ca am mai multiplicat-o putin adaptind-o dupa tava mea cea mare.Am sa va dau reteta asa cum am facut-o eu.
BLAT:
  • 8 OUA
  • 7-8 LINGURI ZAHAR
  • 4 LINGURI CACAO
  • 4 LINGURI GRIS MACINAT
  • 4 LINGURI FAINA
  • 5-6 LINGURI LAPTE
  • 200 ML. ULEI
  • 2 PLICURI ZAHAR VANILAT
  • 2 LINGURI MIERE
  • 2 LINGURITE PRAF DE COPT
  • SARE
Se separa ouale,iar albusele se bat bine cu un praf de sare,zaharul si zaharul vanilat.Se adauga galbenusele,uleiul,laptele si mierea.Faina,cacaoa,grisul si praful de copt se amesteca toate la un loc si se amesteca cu compozitia de mai sus.Din compozitie se coc doua blaturi  in tava pe hirtie de copt pentru 12-13 minute.Se lasa la racit si numai dupa aceea se indeparteaza hirtia.


CREMA:
  • 300 ML. LAPTE CONDENSAT
  • 300 ML. FRISCA
  • 150 ML. LAPTE
  • 2 PLICURI ZAHAR VANILAT
  • 1 PLICULET SI JUMATATE DE GELATINA
Gelatina se pune la inmuiat in lapte.Se bate frisca,se adauga laptele condensat si gelatina topita(eu o pun pentru citeva secunde la microunde).Se pune crema intre blaturi si se da la frigider pentru cel putin 2 ore(pina se intareste crema).POFTA BUNA! 

4 comentarii:

  1. Arata minunat si cu siguranta este delicioasa.
    Am vazut pe multe bloguri aceasta prajitura,cred ca am sa o incerc si eu cat de curand.
    O primavara minunata!

    RăspundețiȘtergere
  2. E un deliciu, copii o adora si tie ti-a iesit tare bine!

    RăspundețiȘtergere
  3. Lili draga,arata de nu se poate!O grozavie!

    RăspundețiȘtergere
  4. am vazut mai multe retete de milch schnitte, dar a ta seamana cel mai mult cu originalul, care mie una imi place foarte mult. o sa incerc in curand reteta ta, deoarece prajiturica arata superrrrr

    RăspundețiȘtergere