vineri, 8 iunie 2012

ESCALOP DE PORC CU CIUPERCI

O reteta rapida si foarte gustoasa.
Ingrediente:
  • 1 kg. carne de porc
  • 500 gr. ciuperci champinion dar se pot pune si alte ciuperci(brune,hribi,etc.)
  • 300 ml. apa fierbinte
  • 3-4 catei de usturoi
  • 4-5 linguri ulei
  • faina alba
  • sare
  • piper
  • 2 linguri smintina
  • 1 lingura pasta de ardei sau pasta de rosii
Se taie carnea felii,se bate cu ciocanul de snitele pe ambele parti,se sareaza si pipereaza dupa gust.
Intr-o tigaie incapatoare punem uleiul si cateii de usturoi zdrobiti cu lama cutitului si lasam pe foc pina se rumeneste usturoiul dupa care il scoatem si il aruncam.
In acest ulei aromatizat cu usturoi punem bucatile de carne date prin faina si le rumenim usor pe ambele parti,dupa care le scoatem intr-un castron si le pastram la cald pina terminam de prajit toate bucatile de carne.
Dupa ce am terminat carnea de prajit o punem inapoi in tigaie,adaugam ciupercile taiate dupa preferinta si punem apa clocotita atit cit sa acopere carnea.Se acopera cu capac si se trage focul la mic.Dupa vreo 20 minute mincarea este aproape gata(carnea moale,ciupercile facute si sosul scazut).In acest moment se pune smintina si pasta de ardei(eu am pus pasta de ardei) sau rosii dupa care se mai da un clocot si gata.
Merge foarte bine cu garnitura de orez,cartofi piure,paste.Eu am servit cu orez cu leurda.POFTA BUNA!









4 comentarii:

  1. O mancarica ....MEGA delicioasa!!!!!I love it!Pupici

    RăspundețiȘtergere
  2. MMMM, ce bunatate.
    Atit de apetisanta si usoara.
    Foarte, foarte buna.

    RăspundețiȘtergere
  3. Que rico me encanta es muy sabrosos es una delicia,abrazos y abrazos.

    RăspundețiȘtergere
  4. Arata intr-un mare fel!! ...dupa cum arata imi dau seama ca e si foarte buna!!! Felicitari!!

    RăspundețiȘtergere