marți, 5 iunie 2012

CHURROS

Ingrediente:
  • 125 gr. unt
  • 250 ml. apa
  • 150 gr. faina
  • 1 lingura de zahar
  • 3 oua
  • ulei pentru prajit
  • 1 lingurita scortisoara(optional)
  • zahar pudra
  • un praf de sare
Punem untul,apa,zaharul si un praf de sare intr-o cratita pe foc.Cind incepe sa clocoteasca adaugam faina amestecata cu scortisoara si mestecam pina se inglobeaza toata faina,iar la fundul cratitei se formeaza o pelicula alba.Tragem de pe foc si lasam 10 minute sa se racoreasca,dupa care adaugam ouale unul cite unul,mestecind foarte bine dupa fiecare ou.Punem la pos sau seringa virful in forma de stea,umplem posul cu aluat si dam drumul la aluat in ulei incins.Se prajesc pe ambele parti si se scot pe servetele absorbante.Se servesc cu sos de ciocolata sau pudrate cu zahar.POFTA BUNA! 

















3 comentarii:

  1. Delicios! Arata nemaipomenit si sint sigura ca sint foarte gustoase. Am o intrebare doar: nu sint prea grase avind in vedere ca au in compozitie si unt dupa care se prajesc in ulei? Oricum voi incerca reteta, grase sau nu. Sint prea tentante. :)

    RăspundețiȘtergere
  2. Kyra draga nu sint grase deloc si sint foarte,foarte delicioase.Te pup.

    RăspundețiȘtergere
  3. Mama,mama ce pofta mi-ai facut,eu le mai fac si gogosele si le tai indoua apoi le umplu cu crema de patiserie sau budinca,frisca si am facut cu crema de branza sarata,au fost delicioase,,,,,yamiiii!!

    RăspundețiȘtergere