miercuri, 29 iunie 2011

PASTE CARBONARA

Foarte bune aceste paste si usor de preparat.
Ingrediente:
  • 500 gr. paste(penne,spaghete....)
  • 50 ml. vin alb
  • 375 gr. smintina(o cutie mare)
  • 150 gr. cascaval
  • 3 galbenuse de ou
  • 200-250 gr. sunca,bacon...sa fie ceva putin afumat
  • sare
  • piper
  • un virf de cutit nucsoara
  • 2-3 linguri ulei
Se pun pastele la fiert conform instructiunilor de pe pachet.(Ideale ar fi cele din faina de griu dur).Intre timp punem uleiul intr-o tigaie incapatoare si punem sunca taiata cubulete.Lasam pina se rumeneste putin,iar apoi punem vinul si lasam pina scade vinul.Amestecam galbenusele cu smintina,adaugam cascavalul ras si punem totul peste sunca.Punem sarea,piperul si nucsoara.Mestecam bine si punem pastele fierte si scurse in sos.Veti vedea cum sosul devine cremos si imbraca pastele.Daca sosul este prea gros mai adaugati putin vin sau apa.Din momentul in care ati pus pastele nu mai trebuie lasat pe foc decit 1-2 minute.POFTA BUNA! 


2 comentarii: