Este un desert atit pe placul copiilor cit si al adultilor.
Ingrediente:
- 1 litru lapte
- 1 pahar de 100 ml. gris
- zahar dupa gust
- 2 plicuri zahar vanilat
- un praf de sare
- 2-3 oua
- faina alba
Se pune laptele,grisul,zaharul,zaharul vanilat si un praf de sare la fiert.Se fierbe grisul 10-15 minute din momentul in care a inceput sa clocoteasca.Il luam de pe foc si il punem intr-o tava,dupa care il punem la racit.Dupa ce s-a racit il taiem dupa preferinta.
Il dam prin faina,apoi prin ou batut si il punem la prajit in ulei.Il prajim pe ambele parti pina devine auriu.Scoatem bucatile de gris pe hirtie aborbanta pentru a se scurge surplusul de ulei si il putem servi atit cald cit si rece.POFTA BUNA!
ma uitam in dashboard-ul blog-ului meu,am vazut titlul postului tau si imediat a venit si intrebarea "cum adica gris pane?" am mai citit odata ...tot gris pane scria :))).eram foarte curioasa ca mi s-a parut ca a durat prea mult pana s-a deschis blog-ul tau.felicitari o reteta foarte originala.si da,m-ai facut curioasa cu privire la gust.zi minunata ti doresc
RăspundețiȘtergereHai ca de asa ceva chiar nu am ami auzit!Pai nu mai bine il mananci cu lapte,fara sa mai bagi grasimi in el?
RăspundețiȘtergereSi la noi se face, este desertul copilariei mele, am si uitat de cand nu am mai facut.
RăspundețiȘtergere