duminică, 10 aprilie 2011

GRIS CU LAPTE SI SIROP CARAMEL


 Foarte bun acest desert.Incercati-l si nu veti regreta.In plus este foarte usor de facut.Punem intr-o oala pe foc 1 litru de lapte , un pahar cu gris(paharul sa aiba gramajul de 100 ml.),zahar dupa gust,zahar vanilat si un praf de sare.Separat intr-o craticioara punem la caramelizat 3-4 linguri de zahar.Atentie!Nu lasati zaharul sa se faca prea maro deoarece devine amar. Zaharul caramelizat il punem intr-o tava de chec si imbracam peretii acesteia cu el.Dupa ce a fiert grisul il punem in tava cu zaharul caramel si lasam pina se raceste.Se rastoarna pe un platou si se serveste.POFTA BUNA!

8 comentarii:

  1. O bunatate de desert.A mai facut gris cu lapte dar nu in acest fel.
    Voi incerca sa fac si eu cat de curand.

    RăspundețiȘtergere
  2. Foarte apetisant desertul. Trebuie sa fac si eu.

    RăspundețiȘtergere
  3. Asa ne facea mama cand eram mici ;)
    ... ce vremuri...
    E absolut delicios!

    RăspundețiȘtergere
  4. Foarte frumos arata si cred ca este super buun :)

    RăspundețiȘtergere
  5. Vaiii cat de bine arata
    Cred ca o sa-l incerc si eu :)

    RăspundețiȘtergere
  6. Arata super, maine sigur o sa fac si eu :)
    Multumesc mult de idee !

    RăspundețiȘtergere
  7. Ce idee minunata!Multumesc mult!

    RăspundețiȘtergere