vineri, 3 septembrie 2010

NOKEDLY

Iar acum o sa va impartasesc o reteta de paste tip galuscute denumita nokedly,iar originea ei este tipic ungureasca.Sint foarte bune si merg cu orice fel de tocanite pe baza de sos.Reteta o stiu de la o doamna care locuieste in Ungaria,iar pentru prepararea ei avem nevoie de urmatoarele:
  • 3-4 oua
  • faina alba
  • 1 lingura de gris
  • apa
Mai intii punem la fiert apa cu sare.Intre timp batem ouale ca la omleta,punem grisul,faina alba cita doriti,iar la urma adaugam apa pentru a subtia aluatul,care trebuie sa fie de consistenta unei smintini groase.Bineinteles ca pentru a prepara galuscutele avem nevoie de o razatoare special facuta pentru asa ceva,care mai are si o spatula(vezi imaginea de mai sus),dar daca nu aveti asa ceva merge foarte bine sa puneti castronul pe marginea oalei,iar cu lingurita trebuie sa rupeti bucatele foarte mici,dindu-le drumul in oala pe masura ce le rupeti.Incepem sa punem in oala numai in momentul in care apa fierbe.Sint fierte numai in momentul in care se duc la fundul oalei.Le strecuram,le clatim cu apa rece si le lasam la scurs.POFTA BUNA!

2 comentarii:

  1. Foarte faina reteta! Cum putem sa ii mancam?...cum ii pregatesti de obicei?

    RăspundețiȘtergere
  2. Fain imi place, dar si teiteii de mai jos sunt super...

    RăspundețiȘtergere