sâmbătă, 4 septembrie 2010

PAPRICAS DE PUI 2

 Acest papricas de pui l-am servit cu nokedly,foarte bun si foarte gustos.Pentru al prepara avem nevoie de urmatoarele ingrediente:
  • 1 kg carne de pui(pulpe,aripi...)
  • 2-3 buc. ceapa 
  • 3-4 buc. ardei gras
  • 2-3 buc. rosii
  • 1-2 catei de usturoi(facultativ)
  • 1 lingurita de boia
  • 1 lingura amidon alimentar
  • 250-300 ml. lapte
  • ulei
  • sare
  • piper
Tocam ceapa marunt si o punem la calit in ulei.Adaugam ardeii taiati marunt,mai calim putin si punem peste rosiile curatate de pielita si tocate.Mai calim putin pina scade zeama lasata de rosii si punem carnea de pui spalata.Lasam si carnea sa se caleasca putin cu legumele(pina scade apa lasata de carne),punem boiaua,sare, piper,usturoiul si apa cit sa acopere bucatile de pui.Punem capac si lasam totul sa fiarba la foc mic pina carnea este patrunsa foarte bine.Intre timp desfacem amidonul cu laptele,iar cind carnea este facuta punem amestecul peste.Mestecam sa nu faca cocoloase si mai lasam pe foc sa dea 2-3 clocote.Se poate servi cu mamaliguta,nokedly....POFTA BUNA!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu