duminică, 7 februarie 2010

TARTA CU BANANE

ALUAT:
  • 200 GR. FAINA
  • 100 GR. UNT
  • 150 GR. ZAHAR
  • 1 OU
  • 1 PRAF DE COPT
  • 50 GR. NUCA MACINATA
Se bate untul,zaharul si oul cu mixerul pina devine ca o crema.Seadauga faina amestecata cu praful de copt, nuca si se framinta o coca, care se inveleste in folie alimentara si se pune 30 minute la frigider.Se imbraca o forma de tarta,care se inteapa cu furculita si se coace la foc potrivit.

Intre timp facem crema:
  • 400 ml. lapte
  • 1 budinca vanilie
  • 2-3 banane
  • 150-200 gr. zahar
  • 1 plic de gelatina
  • 150 ml. frisca
  • 4-5 linguri apa (pt. gelatina)
Punem gelatina la inmuiat in apa.Fierbem budinca conform instructiunilor de pe plic si o punem la racit.Cind s-a mai racit putin adaugam gelatina inmuiata.Frisca o batem cu mixerul,adaugam budinca racita si bananele zdrobite cu furculita.Rezulta o crema care o punem peste aluatul de tarta racit.



Deasupra presaram nuca macinata.POFTA BUNA!


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu