marți, 9 februarie 2010

SUCITURA CU MAC SAU NUCA ( BAIGLI )


Ingrediente aluat:
  • 500 gr. faina
  • 250 gr. margarina
  • 2 galbenuse
  • drojdie cit o nuca
  • 200 ml. lapte
  • 150-200 gr. zahar(dupa gust)
  • coaja de lamiie si portocala rasa
  • sare
Din lapte caldut,drojdie si o lingura de zahar se face maiaua.Intr-un castron punem faina,ouale,coaja de lamiie,sare,zahar, maiaua si framintam un aluat.Topim margarina si o adaugam la aluat(atentie margarina nu trebuie sa fie fierbinte).Framintam bine de tot pina se desprinde de miini (nu va speriati nu trebuie framintat mult ).Se lasa la odihnit 20 minute.


Intre timp facem umplutura: se pun pe foc 200 ml. lapte,2-3 pliculete de zahar vanilat si 150-200 gr. zahar.Dupa ce zaharul s-a topit adaugam 400 gr. mac macinat ( sau nuca macinata ).Amestecam bine si il lasam la racit.Intre timp batem albusul de la 2 oua spuma tare si il adaugam la macul racit.




Amestecam usor pina se inglobeaza albusul.


Aluatul il impartim in doua.Luam o bucata de aluat si o intindem cu sucitoarea dindui o forma dreptunghiulara.Se pune jumatate din cantitatea de mac, se repartizeaza uniform si se ruleaza.



Se pun in tava tapetata cu hirtie de copt, se inteapa cu furculita si se ung cu galbenus de ou.



Se dau la cuptor , la foc potrivit pina se rumenesc frumos.POFTA BUNA!

2 comentarii:

  1. ce bine arata, imi place foarte mult aceasta sucitura cu mac....nu-i stiam numele asta.
    pupici!

    RăspundețiȘtergere
  2. Cu denumirea asta am primit reteta si o am de vreo 13-14 ani(reteta).Oseara frumoasa iti doresc.

    RăspundețiȘtergere