marți, 31 mai 2011

PLACINTA CU BRINZA,COZI DE CEAPA SI MARAR


 Se face un aluat din: 500 gr. faina,250-300 ml. apa calduta,20 gr. drojdie1 lingurita de zahar si 1/2 lingurita sare.
Pentru umplutura:brinza usor sarata,cozi de ceapa taiate inele si marar tocat.Se amesteca toate la un loc.
Drojdia proaspata se desface cu o lingurita de zahar si 50 ml. apa(din cantitatea totala)si se lasa la dospit 10-15 minute.Se amesteca apoi cu restul ingredientelor si se framinta un aluat elastic,pe care il lasam la dospit intr-un castron acoperit,la loc cald cam 45-60 minute(pina isi dubleaza volumul).
 Dupa ce a crescut se rastoarna aluatul pe masa de lucru si se imparte in 8-9 parti egale cit de cit.Fiecare bucatica se intinde cu sucitorul in foaie subtire in forma de cerc,punem o lingura din compozitia de brinza si o intindem pe toata suprafata aluatului.Rulam aluatul,ii dam apoi forma de melc si il mai lasam putin la crescut pina terminam si celelalte bucati.Punem ulei la incins intr-o tigaie,luam o bucata de aluat pe care o mai intindem putin cu sucitorul si o punem la prajit pe ambele parti pina se rumeneste frumos.Se scot pe hirtie absorbanta si se servesc cu mare pofta.POFTA BUNA!






Un comentariu: