Se face un aluat din: 500 gr. faina,250-300 ml. apa calduta,20 gr. drojdie1 lingurita de zahar si 1/2 lingurita sare.
Pentru umplutura:brinza usor sarata,cozi de ceapa taiate inele si marar tocat.Se amesteca toate la un loc.
Drojdia proaspata se desface cu o lingurita de zahar si 50 ml. apa(din cantitatea totala)si se lasa la dospit 10-15 minute.Se amesteca apoi cu restul ingredientelor si se framinta un aluat elastic,pe care il lasam la dospit intr-un castron acoperit,la loc cald cam 45-60 minute(pina isi dubleaza volumul).
Dupa ce a crescut se rastoarna aluatul pe masa de lucru si se imparte in 8-9 parti egale cit de cit.Fiecare bucatica se intinde cu sucitorul in foaie subtire in forma de cerc,punem o lingura din compozitia de brinza si o intindem pe toata suprafata aluatului.Rulam aluatul,ii dam apoi forma de melc si il mai lasam putin la crescut pina terminam si celelalte bucati.Punem ulei la incins intr-o tigaie,luam o bucata de aluat pe care o mai intindem putin cu sucitorul si o punem la prajit pe ambele parti pina se rumeneste frumos.Se scot pe hirtie absorbanta si se servesc cu mare pofta.POFTA BUNA!
.....ca la mama acasa! ce as mai fi mancat si eu una!
RăspundețiȘtergere