joi, 26 august 2010

INGHETATA DE VANILIE

 Ingrediente:
  • 1 litru de lapte
  • 6 oua
  • 200 gr. zahar
  • 200 ml. frisca
  • 2 esente de vanilie
 Amestecam laptele cu galbenusurile si zaharul si fierbem compozitia pe foc mic pina se ingroasa.Atentie! nu lasi compozitia sa dea mai mult de un clocot doua,pentru ca se taie.Lasam crema la racit.Intre timp,bati albusurile spuma cu un praf se sare si le adaugi in crema racita impreuna cu frisca batuta,esenta de vanilie si se omogenizeaza bine.Se toarna crema intr-o forma si se da la congelator pina se intareste.POFTA BUNA! 

8 comentarii:

  1. foarte buna...si pe caldura asta e binevenita...o zi buna

    RăspundețiȘtergere
  2. Buna! Reteta aceasta nu are nevoie de scos din congelator si amestecat compozitia din ora in ora pt a nu se face ace de gheata? Multumesc

    RăspundețiȘtergere
  3. Intradevar Alexa pe caldura asta merge foarte bine.Mie pe timp de vara nu imi lipseste inghetata din congelator.O seara frumoasa iti doresc!

    RăspundețiȘtergere
  4. Ana draga iti spun drept ca eu nu am scoso din congelator pentru a mesteca in ea si nu a facut ace de gheata.O seara placuta iti doresc!

    RăspundețiȘtergere
  5. Surac te astept cu mare drag la o portie de inghetata.Oseara frumoasa iti doresc!

    RăspundețiȘtergere
  6. Lili... tare racoroasa suna reteta asta... numai buna de pregatit...

    RăspundețiȘtergere