miercuri, 31 iulie 2013

PRAJITURA CREM A LA CREM







Ingrediente:
  • 6 oua
  • 6 linguri zahar
  • 1 plic Creme ole de ciocolata
  • Crema
  • 200 ml. frisca lichida
  • 200 ml lapte rece
  • 1 plic creme ole de vanilie
  • 2-3 linguri de zahar 
  • Glazura
  • 2 linguri apa
  • 2 linguri zahar
  • 2 linguri brandy,coniac (optional)
  • 100 g ciocolata
  • 100 g unt

Blat : 

 Se bat albusurile spuma cu zaharul ,ca la bezea. Apoi se adauga galbenusurile, unul cate unul. La sfarsit se adauga plicul de creme-ole de ciocolata. Se toarna blatul intr-o tava 20/30 cm, tapetata cu hartie de copt si se da la cuptorul incins in prealabil. Se coace cca 25-30 minute. Se lasa sa se raceasca.

Crema: 

 Se mixeaza crema de vanilie cu frisca si laptele si 2-3 linguri de zahar. Crema trebuie sa fie destul de tare.Se intinde pe blatul racit si se da la rece cat timp pregatim glazura.

Glazura

Apa si zaharul pe foc, sa se topeasca zaharul, se adauga lichiorul si ciocolata rupta bucatele. Se amesteca pana la topirea ciocolatei, apoi se adauga untul. Se mai tine pe foc cat se topeste untul (de preferat pe baie de abur). Se lasa la racit si cand a ajuns la temperatura camerei se intinde peste prajitura si se da la rece 2-3 ore. Dupa care se portioneaza si se mananca cu pofta.POFTA BUNA!






Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu