sâmbătă, 3 august 2013

SUPA DE PUI CU GALUSTE DE GRIS


Cea mai buna supa iese cu pasare de la tara....dar in lipsa folosim de care avem.
Ingrediente :
  • 1 pui
  • 3-4 buc. morcovi
  • 2-3 buc. radacini de patrunjel
  • 1 buc. de telina radacina
  • 1 ceapa
  • 2-3 buc.pastarnac
  • 1 ardei gras(optional)
  • o jumatate de gulie mica(optional)
  • citeva fire de patrunjel verde
  • sare
  • piper
Iar acum sa trecem la treaba.Intr-o oala de 5 litri punem apa pina la jumatate si o punem pe foc sa clocoteasca.In momentul in care clocoteste adaugam un pic de sare si radacinoasele(morcovii,patrunjelul,telina,ceapa,ardeiul,pastarnacul si gulia) curatate,spalate si taiate in doua pe lung.Lasam sa dea citeva clocote dupa care adaugam carnea de pui si lasam sa fiarba la foc mare pina incepe iarasi sa clocoteasca,dupa care reducem focul si lasam la fiert  pentru circa 1 ora.
Daca puneti ingredientele la fiert in aceasta ordine supa nu va mai face acea spuma deasupra.

Pentru galustele de gris eu procedez in felul urmator:

 Bat bine 3 oua cu furculita dupa care adaug gris (putin cite putin).Compoziţia trebiue să nu fie nici prea tare, nici prea moale. Dacă, atunci când treceţi furculiţa prin compoziţie, rămân urme, sau “dâre”, aluatul e numai bun. Nu stiu daca am explicat destul de bine,dar nu pot da cantitati exacte de gris deoarece cantitatea de gris difera din cauza oului.Iar pentru niste galuste reusite va sfatuiesc sa folositi gris unguresc(acela este macinat mai mare) de la firma TOTKOMLOSI (daca gasiti).

Supa trebuie să fiarbă, dar nu în clocot, atunci când puneţi găluştele. Lingura se bagă în supă şi se tine cam 2 secunde (ca să nu se prindă de ea aluatul de găluşte), apoi se ia din compoziţia pentru găluşte şi se pune în supă. Ţineţi iar lingura puţin în supă, şi iar mai puneţi o găluşcă, până terminaţi toată compoziţia.Se adauga 2 cani de apa rece si se da focul tare pina incepe sa fiarba,dupa care reducem focul. Le lăsaţi să fiarbă cam 10 minute, dar înainte de a opri focul luaţi una şi tăiaţi-o pe farfurie, să nu fie tare la mijloc. Dacă e tare, mai lăsaţi să fiarbă.Dupa ce stingem focul de la supa adaugam patrunjelul verde taiat fin(marunt).POFTA BUNA!







Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu